Tarım sigortasında Konya model şehir olacak

AK Parti yönetimine Türkiye'nin yeni tarım politikasının nasıl olacağına dair sunum yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yapılan sunumda dikkat çeken yenilikler var. Destek ödemelerinden üretim iznine kadar birçok konuda radikal değişik

AK Parti yönetimine Türkiye'nin yeni tarım politikasının nasıl olacağına dair sunum yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yapılan sunumda dikkat çeken yenilikler var. Destek ödemelerinden üretim iznine kadar birçok konuda radikal değişikliklere gidiliyor.

KENT TARIMI FORMÜLÜ

Kent tarımı ile üretim ve tüketim merkezleri yakınlaştırılacak. Bu yolla taze sebze-meyveye kolay erişim, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi, zayiatın azaltılması ve istihdamın artırılması sağlanacak. Tarımda gelir koruma sigortası yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda Konya’nın Cihanbeyli, Kadınhanı ve Karatay ilçelerinde pilot olarak başlanan Gelir Koruma Sigortası, bu yıl üretim sezonunda Konya’nın tamamında, 2023 üretim sezonunda da tüm Türkiye’de uygulanacak.ç Tarımda üretim dijitalleşecek. Tarım Cebimde ve Çiftçi Kayıt Doğrulaması (ÇKS) uygulamaları entegre edilecek. Ürün bazlı olarak nereye, ne ekilecek bilinecek. Kişi başına düşen tarım alanları korunacak ve bunlar artırılacak. Öte yandan, AK Parti MKYK’da küçükbaş hayvan etinde başlayan yüzde 25’lik indirimin süresinin uzayacağını aktaran Bakan Vahit Kirişci, “Hayvancılıkla uğraşan insanların teşvik kalemleri artacak. İnsanlara ‘hayvancılıkla uğraşın, yapın, yetiştirin, ekin, biçin’ denilecek. Tahıl ve tarım anlamında Türkiye’nin daha güçlü bir aktör olması için yeni adımlar atılacak” dedi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri