Tarım Kredi'deki gübre fiyatı piyasadan yüksek!

Tarım Kredi'deki gübre fiyatı çiftçiyi kara kara düşündürüyor. Can gübre alan çiftçi Faik Toy, "gübreyi Tarım Kredi’den almış olsaydı 38 bin lira daha fazla ödeyecektim" diye tepki gösterdi.

Tarım Kredi'deki gübre fiyatı çiftçiyi kara kara düşündürüyor. Özellikle Can gübrede yapılan indirim müjde olarak açıklanmasına rağmen piyasa fiyatlarının üstünde kalmasından dolayı çiftçinin tepkisini çekti. Ziraat Mühendisi ve çiftçilikle uğraşan Faik Toy, Tarım Kredi’nin Can gübrede yaptığı sözde indirimin çiftçiye yansımasını rakamları ile ortaya koydu.

"38 BİN LİRA DAHA FAZLA ÖDEYECEKTİM"

40 ton Can gübre aldığını ve buna 214 bin lira ödediğini dile getiren Toy, aynı gübreyi indirimli fiyattan Tarım Kredi’den alması durumunda 38 bin lira daha fazla ödeyeceğini belirtti.

Toy, twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

"Müjdeye bak! Sizlere üre gübre alacağımı söylemiştim, kuraklık riski geçmediği için Can gübreye çevirdim 40 ton aldım. Geçen yıl 65 bin lira tutuyordu bu yıl 214 bin lira ödedim. Müjdeli Tarım Kredi’den alsaydım 246000 + 6000 bin nakliye =252000 lira yani müjdeliye 38 bin lira fazladan ödeyecektim"

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri