Tarım komisyonuna Konya'dan sporcu iki vekil

TBMM genel kurulunda başkanlık divanı ve komisyon üyeleri belirlendi. Tarım, Orman ve Köyişleri komisyonunda da Konya'dan iki sporcu vekil yer aldı. Konya tarımı, AK Partili Mehmet Baykan ve İYİ Partili Ünal Karaman'a emanet edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) genel kurulunda başkanlık divanı ve komisyon üyeleri belirlendi. Konyalı vekiller, farklı komisyonlarda yer aldı. Bunlardan en dikkat çeken iki isim ise AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman oldu. Sporcu iki vekilin tarım komisyonunda yer alması dikkatlerden kaçmadı. Tarımsal üretimin başkenti Konya'da da tarım ile ilgili yatırımları, sorunları, projeleri spor geçmişi olan iki vekil takip edecek.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET BAYKAN KİMDİR?

Mehmet Baykan, 1964 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda çeşitli dönemlerde görevler alan Mehmet Baykan, ilk kez 2004 – 2006 yılları arasında Dr. Levent Bıçakcı başkanlığında TFF Yönetim Kurulu üyesi oldu. Mehmet Baykan, Aralık 2009’da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevine getirildi. Mehmet Baykan, 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2011 tarihinden itibaren de 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre önceye kadar Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Baykan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 1966 yılında Konya'da doğdu. Futbolcu olan Karaman. 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulundu. Karaman, 2005 yılında ümit millî takım teknik direktörlüğü görevine getirildi.

Bir dönem Konyaspor'u da çalıştıran Karaman, 18 Şubat 2010 tarihinde Teknik Direktör Şenol Güneş'in birinci yardımcısı olarak da göreve getirildi. Daha sonra birçok takımda da teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Karaman, 28. dönem Konya milletvekili seçildi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri