Tarım İşçilerinin Çocuklarına Şehzadeler Şehri Tanıtılıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki memleketlerinden koparak ailece Amasya’ya gelen tarım işçilerinin çocuklarına, tarihi kentin tanıtımı yapılıyor. Ekmek parası için Amasya’ya gelerek neredeyse yılın yarısını tarlalarda aileleri...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki memleketlerinden koparak ailece Amasya’ya gelen tarım işçilerinin çocuklarına, tarihi kentin tanıtımı yapılıyor.

Ekmek parası için Amasya’ya gelerek neredeyse yılın yarısını tarlalarda aileleri ile birlikte geçiren çocuklara ecdat yadigarları anlatılıyor.

'Amasya Küçük Misafirlerini Ağırlıyor' projesi kapsamında gerçekleştirilen bu uygulama ile 6-12 yaş grubu işçi çocukları bu sayede ömür boyu hafızalardan silinmeyecek güzel dakikalar yaşıyor. İşçi çocukları ile yemekte buluşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “İşçi ailelerimizde çok sayıda çocuk bulunmakta. Bu çocuklar sadece tarladan tarlaya koşan çocuklar değil, geldikleri illerde eğitim, sosyal ve kültürel bir takım ihtiyaçlarının karşılandığı bir ortamda yaşamalarını istiyoruz." dedi.

Yaklaşık 7 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden tarım işçisi geldiğini kaydeden Vali Çomaktekin, "Rızkını alın teriyle karşılamaya çalışan çok sayıda tarım işçisi ailemiz mevcut. Amasya’mız önemli bir tarım ili olması dolayısıyla çok verimli ovalarımız var. Çeşitli tarım ürünlerin yetiştirildiği Amasya’da emek ihtiyacının tam olarak karşılanamadığı için, işçi aileler yaklaşık 6-7 ay kalacak şekilde ilimize gelip, ülkemizin tarım ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak şekilde güzel çalışmalar yürütüyorlar. Amasya halkı da bu aileleri güzel bir şekilde misafir ediyor. Bize bağlı bütün kurum ve kuruluşlarımızla beraber ailelerimizin hayat standartlarını daha da iyileştirmek istiyoruz. Ailelerimizin temel insani ihtiyaçları en iyi şekilde karşılansın istiyoruz." diye konuştu.

Tarım işçisi ailelerde çok sayıda çocuk bulunduğunu aktaran Vali Çomaktekin, "Bu çocuklar sadece tarladan tarlaya koşan çocuklar değil, geldikleri illerde eğitim, sosyal ve kültürel bir takım ihtiyaçlarının karşılandığı bir ortamda yaşamalarını istiyoruz. Bu sebeple çocuklarımızı tarladan aldık ve Amasya’nın güzelliklerini teneffüs etmeye başladılar. Amasya’nın tarihi mekanlarını görüp ecdatları ile övündüler. Çünkü bizler aynı tarihe, aynı kadere, aynı milli ve manevi değerlere sahip insanlarız. Millet olma budur. Millet şuurunu da yakalama budur. Bu projemizi çok kapsamlı bir şekilde geliştirecek ve ilimize gelen misafirlerimizi en iyi şartlarda misafir edip tarımsal faaliyetlerde de onları daha verimli bir duruma getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Çocuklar verilen yemek ve hediyelerin ardından yarım kalan geziye devam etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri