Tarım Fuarı yine ertelendi

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Fuarı Haziran ayının ilk haftası yapmayı planlamıştık. Fuar, belirlenen tarihte yapılmayacak” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonu olan Konya Tarım Fuarı, belirlenen tarihte koronavirüs endişesinden dolayı yapılmadı. TÜYAP Fuarcılık ve Konya Ticaret Odası (KTO) işbirliği ile birlikte her yıl Mart ayında düzenlenen Tarım Fuarı bu yıl 17 Mart'ta gerçekleştirilemedi. Salgın endişesi ile fuar organizasyonları belirli bir süreliğine ertelendi. Bu ertelemeden Konya Tarım Fuarı da nasibini aldı. Başlamasına bir hafta kala yapılan açıklama ile koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya Tarım Fuarı'nın Haziran ayına ertelendiği duyuruldu. Başlangıç tarihi olarak ise 2-6 Haziran tarihleri planlanmıştı. 

SAĞLIĞI TEHDİT EDER ENDİŞESİ VARDI

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş.'den Mart ayında yapılması planlanan ancak Koronavirüs (Covid-19) riski nedeniyle Haziran ayına ertelenen Konya Tarım Fuarı ile ilgili Mart ayında bir açıklama yapılmış ve açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. olarak 17-21 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 18. Konya Tarım Fuarımızı 02-06 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz. Yeni tip Corona Virüsü (COVID-19) alınan tüm önlemlere rağmen dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir vakanın görülmemiş olması ülkemiz adına sevindiricidir. Ancak virüs, Türk tarım sektörünün hizmet ettiği önemli pazarlarda sağlığı tehdit etmeyi sürdürmekte ve bu ülke vatandaşlarının başka ülkelere seyahat etmesine imkan vermemektedir. Dünyada yaşanan bu gelişmeler ışığında Türk tarım sektörünün en büyük platformu olan 18. Konya Tarım Fuarı’nın tüm paydaşların ortak kararı ile 02-06 Haziran 2020 tarihlerine ertelenmesine karar vermiştir."

ŞUAN TEK GERÇEK FUARIN YİNE ERTELENDİĞİ

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Merhaba Gazetesi'ne yapmış olduğu özel açıklama ile 2-6 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan Konya Tarım Fuarı'nın yine ertelendiğini duyurdu. Şuan için fuar ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olamayacağını dile getiren Başkan Öztürk, fuarın paydaşları ile birlikte görüşmelerin sürdürüldüğünü de aktardı. Fuarın bu yıl yapılıp yapılamayacağı konusunda yönlendirilen soruya “Bu konuda da net bir şey söylemek mümkün değil” diyen Öztürk, “Bizim görüşmelerimiz devam ediyor. Sürece bağlı bir durum söz konusu. Şuan tek gerçek, fuarın ikinci kez ertelenen tarihte yapılamayacak olmasıdır” şeklinde konuştu.   

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk

FUAR ALANLARI RİSKLİ ULAŞIM SINIRLI

Diğer farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre ise fuarın koronavirüs mücadelesini sekteye uğratmamak amacıyla yeniden ertelendiği öğrenildi. Fuar gibi alanların insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlar olduğu gerçeğinden yola çıkılarak, yeni vakalara sebebiyet vermemek adına fuarı ertelemenin daha doğru bir karar olacağı konusunda paydaşların uzlaştığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Yine özellikle hava ulaşımının yapılamıyor olmasının, başka ülkelerden seyahate izin verilmemesinin ve Türkiye'de de şehirler arası giriş-çıkışların izne bağlanmasının fuarı erteleme kararında etkili olduğu da aktarıldı. 

ERTELEME KARARLARI KAYBI DA ARTIRIYOR

Şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayan ve ekonomiye hareketlilik kazandıran Tarım Fuarı'nın ertelenmesi kararları, özellikle fuar ile bağlantılı olan sektörlerin de kaybını artırmaya devam ediyor. Mart ayından Haziran ayına ertelendiği duyurulan fuar ile bazı sektörlerin tüm hazırlığı boşa gitmiş, ekonomik beklentileri de boşa çıkmıştı. Bu süreçte en büyük kaybı otelciler yaşamış ve otellere yapılan bütün rezervasyonlar da iptal edilmişti. 

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri