Tarım fuarı ilgi gördü

Akşehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ilk iki gününde büyük ilgi gördü. Bugün sona erecek fuarı değerlendiren Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, ilçenin başta tarım üzere bir çok sektörde atılım yaptığını kaydetti

Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Ticaret Borsası, Akşehir Ziraat Odası iş birliği ile Akşehir’de ilk kez düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreni ile başladı. Tarımsal faaliyetlerin kolaylaştırılması, daha fazla verim alınması adına çeşitli tarım ekipmanının yer aldığı fuar 17 Eylül’e kadar ziyarete açık kaldı.

Perşembe Çok Amaçlı Pazar Alanı’nda devam eden fuar açılışının ilk gününde ziyaretçiler traktörden toprak işleme makinesine, biçerdöverden hayvancılık ekipmanlarına kadar tarım makinelerinin bulunduğu stantlarda bilgi aldı.

AKŞEHİR SÖZ SAHİBİ BİR ŞEHİR

Akşehir’de ilk kez düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve CHP Konya Milletvekilli Barış Bektaş, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, oda başkanları, kamu kurum müdürleri, birlik başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda katılımcı sağladı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan’ı üretici firmaların yeni ürünlerini tanıtmaları açısından bir araya gelmelerini önemsediklerini ifade etti.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, “Perşembe pazarı çok amaçlı salonda hayata geçirilen fuara katılan katılımcılardan ve bu çok özel anımızı yaşarken ve anlıyoruz ki ve dahi biliyoruz ki, Akşehir gerçekten tarım başta olmak üzere her anlamda potansiyeli çok yüksek, kimi ufak dokunuşlarla gözümüzün önünde şekillenecek ve geleceğe dair olan umudumuzu artıracak çok özel bir potansiyel haline geldi” ifadelerini kullandı.

Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir’in en önemli kalkınma alanlarından birinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade etti.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ise, fuarın sektöre önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Ciddi manada Konya’da sanayileşmenin önünü açan bir tarım sektöründen bahsediyoruz. Tarımsal makinelerinin yüzde 70’ini ihracatını gerçekleştiren kent bütün sektörlerinde boğanızdan hepimize geçen lokmaları tarım sektörüne borçlu olduğumuzu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Akşehir meyvecilik alanında da söz sahibi bir şehirdir. Bu bakımdan bu fuar yerinde bir karar olduğunu ifade etmeliyim” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri