Tarım bereketi yaşanacak

Tüyap Konya Fuarcılık tarafından hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılan 13. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ilk gün müthiş izdihama sahne oldu.

400 bin ziyaretcinin beklendiği ve Türkiye başta olmak üzere 50'ye yakın ülkeden firmanın katıldığı fuarda birçok yeni ürün ve makinalar çiftcilerle buluşurken Konya firmalarının üretimleri büyük dikkat çekti.

ÖRS TRAKTÖR STANDI YOĞUN

Hindistan Malı Solis ve Güney Kore Malı LS Traktör'ün Konya, Karaman Bölge Bayisi olarak hizmet veren Örs Traktör firma standındaki yerinde çiftcilere yeni traktörlerin tanıtımını yaparken Örs Traktör Genel Müdürü Sadi Örs, son model traktörler için çiftcilerin mutlaka standa uğramaları gerektiğinin altını çizdi.

KONYA ŞEKER DAMGA VURDU

Bu yıl 13.sü düzenlenen Konya Tarım Fuarı'na hızlı bir giriş yapan Konya Şeker, katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Konya Şeker standını ziyaret eden misafirler birçok yeni ürünü inceleme fırsatı buldu. Küresel bir güç olma yolunda hızla ilerleyen bir Konya Şeker, fuarın en büyük standını açan firmalar arasında yer aldı.

ASAN TARIMDAN YENİLİK

Tarım Fuarının dikkat çeken standlarından olan Asan Tarım Makinaları, Türkiye'de ilk ve Tek olan ürünü Balya Yükleme Makinasını Türk çiftcisinin hizmetine sundu. Türkiyede ilk olan ürüne çiftcilerin ilgisi yoğun olurken Firma sahibi Mustafa Asan, Makine hakkında çiftcilere geniş bilgi verdi.

ANIL YATAĞANLI REKOR PEŞİNDE

Üretiminin yüzde 40'lık bölümünü 7 ülkeye ihraç eden ve yurt içinde de önemli bir pörtföyü olan Anıl Yatağanlı, geçen yıl belirlediği yıllık üretim hedefini gerçekleştirerek bu yıl için rakamı daha yükseğe taşımanın mutluluğu ile fuardaki standında müşterilerini ağırlıyor. Geliştirdikleri yeni ürünlerini müşterilerine tanıtan firma da yetkililer mutlu.

EŞMESAN ÜRÜNLERİ İLGİ ODAĞI

İlaçlama makinaları, pompa ve yedek parçaları üretiminde uzun yıllardır faaliyet gösteren Eşmesan, Tarım fuarı 3. holdeki standında ziyaretcilerini ilaçlama makinaları konusunda detaylı şekilde bilgilendiriyor ve ürünlerinin tanıtımını yapıyor. Sektörde önemli bir aşamaya gelen firma ürünlerindeki yenilikleri de çiftcilere sunuyor.

ULUTAŞ TARIMDA KALİTELİ ÜRÜNLER

İmalat ve pazarlamasını yaptığı Kombine Harman Makinası, Otomatik Sap Toplamalı Saman Makinası, Depolu Harman Makinası, Yem Kırma Makinası, Zıpkalı Çayır Biçme Makinası, Çift Bıçaklı Çayır Biçme makinası ve Ekin Biçme makinalarını Tarım fuarında çiftçilere tanıtan Ulutaş Tarım Makinaları üretimde kaliteyi önemsiyor.

GÜLTEKİNLER KLİMAYA YOĞUN İLGİ

Oto ve zirai araç klimalarında global marka olan Gültekinler Klima, alüminyum radyatörler konusunda kendisini üst seviyede yenileyerek ve geliştirerek iç pazarda liderlik ve öncülük yapıyor. Gültekinler Klima Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürçelik, iş makinalarında oto klimanın her geçen gün yaygınlaştığını belirterek, sektörde öncü güç olduklarını söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ TRAKTÖRÜ FUARDA

Traktör sektörünün lider firmalarından Türk Traktör, 2015 yılında Avrupa’nın en güçlü traktörü seçilen Case Magnum 380 CVX’i fuardaki yerine aldı. Fuara katılan misafirler 380 beygirlik traktörle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, en fazla traktör satışını Konya’da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KÖYLÜ TARIM GÜCÜNÜ ÇİFTÇİDEN ALIYOR

Köylü Tarım, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve yenilik üretmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarına önem veriyor. Tarım Fuarı'nda yerini aldıklarını belirten Köylü Tarım Müşteri İlişkileri Yönetmeni Hasan Asil, Türkiye genelinde 250'nin üzerinde bayiliklerinin olduklarını belirterek, “Bunun da etkisiyle fuarda en çok tanınan ve ziyaret edilen firmalar arasında yer aldık” dedi.

MUHAMMET GÜMÜŞ- M.AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri