‘Tarihin en büyük soykırımı yapılıyor’

UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İsrail, çocuklar başta olmak üzere kadın, yaşlı, genç demeden acımasız bir soykırıma imza atıyor” dedi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, “Kentsel Çözümlere Öncü Olmak" temasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

EN NET ŞEKİLDE KINIYORUZ

Cumhuriyetin 100. yılında UCLG’nin dönem başkanlığının Türkiye'de olmasının gurunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Altay, dünyanın, insanlığın gözleri önünde gerçekleşen tarihin en büyük soykırımlardan birine sessiz kaldığını dile getirdi. Altay, “İsrail, çocuklar başta olmak üzere kadın, yaşlı, genç demeden acımasız bir soykırıma imza atıyor. İsrail'in uluslararası temel insan haklarına aykırı şekilde işgal ve soykırım eylemlerini bir kez daha en net şekilde kınıyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar her türlü haksızlık ve adaletsizlik karşısında güçlü bir çaba ve tavır sergilerken Filistin meselesinde de bu tavrı sürdürüyor ve oradaki zulmü durdurmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Başta Filistin ve Ukrayna olmak üzere dünyadaki tüm şehirlerde barışın kalıcı tesisi için de gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise dünyanın her kentinde sürdürülebilir ve yenilikçi belediye politikalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Programa; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile Türkiye’den ve yurt dışından birçok belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısı katıldı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri