‘Tarihimize saygısızlık yapmayın’

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Azmi Ersöz, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde çizilen Sultan Süleyman portresine tepki gösterdi.
Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Ersöz, “Tarihini bilmeyen geleceğine yön veremez. Buradaki tarih, Osmanlı tarihidir. Adını o günün Avrupalısından almış muhteşem lakabıyla anılan Kanuni Sultan Süleyman hepimizin tarihidir. Kendini bilmez bir grup pervasızca reyting uğruna o muhteşem insanı zevk ve sefa peşinde kadın düşkünü gibi lanse edip halkın önüne atmışlardır” dedi. Azmi Ersöz şöyle devam etti: “Bu şanlı tarihimize dil uzatanlar gençliğin beynini sulandırıp, geleceğine yön veremez hale getirmeye çalışmaktadırlar. Ecdadımızı şehvet düşkünü gösterip, harem odalarına sıkıştırılan bu zihniyet neyi amaçlamaktadır. Bu diziyi yayınlayan TV kanalına ve yandaşlarına sesleniyoruz, durdurun bu yayını, biz Osmanlı torunlarıyız ve bundan son derece gurur duyuyoruz. Tarihimizi Ortaçağ Avrupa'sında yaşayan yozlaşmış burjuvalar gibi göstermeye kimsenin hakkı ve salahiyeti yoktur. Alperen ruhuyla yetişen yeni nesillere tarihimizi doğru öğretmek amacıyla yapılacak olan bütün programlara destek olmak bizim asli vazifemizdir. Bundan dolayı bütün yayın kuruluşlarını, yazarları, yapımcıları, aklıselim düşünmeleri konusunda Büyük Birlik Partisi Konya İl Teşkilatı olarak uyarıyoruz.”
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili yeni gelişmelere de dikkat çeken Azmi Ersöz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet etti. Ersöz, “Devletin zirvesindeki Cumhurbaşkanı’nın görevlendirdiği bilirkişilerden oluşan bir heyet rapor hazırlıyor. Hazırlanan bu rapora Devletin Bakanı itiraz ediyor. Sayın Bakan siz görevinizi yaptınız ve başarısız oldunuz. Şimdi yapılan araştırmalara çomak sokarak neyi hesaplıyorsunuz? Bu kazanın hangi evresinde yer aldınız ki bu kadar strese giriyorsunuz? Sizin yapacağınız sadece bir tek şey kaldı, ‘benden bu kadar’ diyerek istifa etmek. Allah yolunuzu açık etsin. Sözlerime şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözüyle son veriyorum; Allah bizimle, tarih bizimle, yarınlar sizinle olacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri