Tarihi Zazadın Han'ında resepsiyon

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası münasebetiyle Selçuklu ilçesinde bulunan tarihi Zazadın Hanı'nda bir resepsiyon düzenlendi
Resepsiyona Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, daire müdürleri, Konya'da faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın geçmişe nazaran turizm alanında büyük bir ilerleme kaydettiğini ama bunun yetersiz olduğunu söyledi.
Vali Aydın Nezih Doğan ise, modernleşme karşısında tarihi eserleri ayakta tutmanın giderek zorlaştığını ifade ederek, "Biz maalesef yeni yerleşim yerlerine yerleşmek yerine eskilerin üzerine yeni şeyler yapmayı uygun görmüşüz. Bu düşünceyle de bize atalarımızdan miras eserleri tek tek yok etmişiz. Oysa ki biz bu eserlerle birlikte bir şehirleşme düşünüyoruz. Bu nedenle elde kalan eserleri de çok iyi korumamız ve iyi değerlendirmemiz gerek. Konya turizm açısından iyi bir seyir izliyor. Hızlı Tren'in de seferlere başlamasıyla bu seyrin daha da hız kazanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri