Tarihi Sırbistan Ziyaretine "Kosova" Krizi Damga Vurdu

Arnavut Başbakanı Edi Rama’nın 2 günlük tarihi Sırbistan ziyareti “Kosova tartışması” ile başladı. 68 yıl aradan sonra ilk kez bir Arvanut liderin ziyaret ettiği Sırbistan’da, iki ülke başbakanı görüşmelerinin ardından ortak bir...

Arnavut Başbakanı Edi Rama’nın 2 günlük tarihi Sırbistan ziyareti “Kosova tartışması” ile başladı.

68 yıl aradan sonra ilk kez bir Arvanut liderin ziyaret ettiği Sırbistan’da, iki ülke başbakanı görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Edi Rama Arnavutça “Kosova'nın bağımsızlığı vazgeçilmez bir gerçektir. Yarıdan fazla Birleşmiş Milletler üyesi Kosova Cumhuriyeti’ni kabul etti. Kosova'nın bağımsızlığı Balkanlar'da güvenliği sağladı. " ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Rama, Sırbistan’a geçmişi arkada bırakma ve iş birliği çağrısı yaptı.

Açıklamaya tepki gösteren Aleksandar Vuçiç,"Öncelikle böyle bir provokasyon beklemiyorduk. Bu konu hakkında konuşacağı protokolde yoktu. Biz Kosova'nın bağımsızlığını kabul etmeyeceğiz. Bu fırsattan yararlandığınız için üzgünüz.” dedi.

Edi Rama'nın Kosova hakkında konuşması ardından Başbakan Vuçiç tercüme kulaklığını çıkardı. Görüşme sırasında ülkeler arasında serbest gümrük anlaşması, nüfus cüzdanı ile serbest dolaşım anlaşması ve gençlik değişimi anlaşması imzalandı.

Edi Rama, Sırbistan Başbakanı tarafından resmi törenli karşılanmış ancak törende Arnavutluk bayrağı bulunmaması dikkat çekmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri