Tarihi Saat Kulesi'ndeki Saatler Günde İki Defa Doğruyu Gösteriyor

Yozgat’ın simgeleri arasında yer alan ve adeta kentle özdeşleşmiş tarihi Saat Kulesi'nde bulunan 4 ayrı saat, günde ancak 2 defa doğruyu gösteriyor.     Tarihi Saat Kulesi'ndeki saatler ilgisizlikten dolayı durdu. 1900’lü...

Yozgat’ın simgeleri arasında yer alan ve adeta kentle özdeşleşmiş tarihi Saat Kulesi'nde bulunan 4 ayrı saat, günde ancak 2 defa doğruyu gösteriyor.

    Tarihi Saat Kulesi'ndeki saatler ilgisizlikten dolayı durdu. 1900’lü yılların başında yapılan ve bir asırı geçkin süredir Yozgatlılara zamanı gösteren saat kulesinde bulunan 4 saatin 3’ü bozuk olduğundan dolayı durdu.

    Vatandaşlar kulede bulunan 4 saatten her biri ayrı bir zamanı gösterdiğini belirterek "Saat kulesine baktığımız zaman sanki Türkiye, Avrupa ve Amerika’nın saatlerine bakmış gibi oluyoruz. Her biri ayrı zamanı gösteriyor. Bu yüzden kuledeki saatler günde iki defa doğruyu gösteriyor. Özellikle belediyenin ve kültür ve turizm müdürlüğünün Yozgat’ın simgesi olan tarihi saat kulesi ile ilgilenmelerini saatlerin doğru bir şekilde çalışmasın sağlamasını istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri