"Tarihi kare" tarih oldu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa ettiğini duyurmasının ardından, Dolmabahçe Mutabakatı’nda hükümet adına bulunan son bakan da kabineden ayrılmış oldu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etmesinin ardından , AKP hükümeti ile HDP'nin 28 Şubat 2015'te birlikte gerçekleştirdikleri ve ‘Güneydoğu sorununa’ ilişkin 10 madde üzerinde anlaştıkları Dolmabahçe Mutabakatı'nda hükümet adına bulunan son bakan da kabineden ayrılmış oldu. AKP ile HDP arasında 10 maddelik anlaşmanın imzalandığı ‘Dolmabahçe Mutabakatı' fotoğrafına giren Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65. Hükümet kabinesinde yer almamıştı. Ünlü Dolmabahçe fotoğrafında hükümet heyeti adına yer alan Efkan Ala’nın da istifasıyla, kabinede Dolmabahçe Mütabakatına katılan bakan kalmadı.

‘TARİHİ KARE’ MANŞETLERİ ATILMIŞTI

Görüşmenin ertesi günü hükümete yakın gazeteler söz konusu görüşmeyi göklere çıkarmış, varılan mutabakatı “tarihi kare, tarihi gelişme, tarihi adım” gibi  başlıklarla duyurmuşlardı.

DERVİŞOĞLU KOLTUĞUNU KORUDU

Fotoğrafta devlet adına bulunan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu halen görevine devam ediyor. Dolmabahçe karesinde  yer alan isimlerden Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken ve çözüm süreci boyunca rol oynayan diğer milletvekilleri hakkında ise çeşitli suçlardan fezlekeler var.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe görüşmesinin ardından Adana'da yaptığı konuşmada, “ne mutabakatı? Böyle bir mutabakat yok” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri