Tarihi eserlerin "felsefesi" yazılacak

Beyşehir Gölü Havzası'ndaki tarihi eserlerin turizme kazandırılacağı bildirildi.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Beyşehir'in turizm potansiyeli açısından çok önemli yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Beyşehir'in barındırdığı tarihi ve doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Beyşehir için alternatif turizm modellerini tespit edeceğiz. Her bir model için ayrı ayrı çalıştaylar yapacağız. Civarımızdaki tarihi belge ve eserlerin Fransızca, Almanca, İngilizce ve Rusça çevirilerini yapacağız. Ayrıca, Beyşehir Gölü havzasında bulunan turistik eserlerin, tarihi belgelerin bir listesini çıkarmak, tespit etmek, onların tarihçesini ve felsefesini yazmak istiyoruz. Tarihçesini aşağı yukarı biliyoruz. Ama felsefesini de yazmak lazım. Çünkü o insanlar, bu sarayları niye kurdular, anlamı nedir, o gün için değeri neydi, bugün için değeri nedir? Bunun felsefesinin de yazılması gerekiyor. Yabancı  turistler bir tarihi eserin sadece güzel olmasıyla yetinmezler, onun felsefesini de bilmek isterler."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri