Tarihi bir fırsat

TSYD Konya Şubesi Yönetimini ziyaret eden Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Konyasporun tarihi bir fırsat ele geçirdiğini belirterek, yetkililerden takıma sonkez destek istedi

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi'ni ziyaret eden Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, takımın bir düşüş döneminden geçtiğini ve futbolcuların Dardanelspor maçını kazanarak yeniden bir çıkış  yakalayacaklarına inandığını söyledi. Yönet, Konya şehrinin Süper Lig'e ulaşma adına önlerinde bulunan kısa sürede  kendilerine daha fazla destek vermesi gerektiğini bildirdi.

YÖNET: BU FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ
TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Başkan Vekili Zafer Varol, Sayman Sabit Horasan ve Üyelerden Cihat Yazıcı ile Konyaspor üzerine sohbet eden  Cengiz Yönet, "Konya gibi büyük bir şehrin takımının yerinin Süper Lig olması gerekiyor. Göreve geldiğimiz 13 Temmuz'dan bu yana tek düşüncemiz bunu gerçekleştirmek. Yönetim Kurulu olarak hedefe ulaşılması adına büyük ve önemli fedakarlıklar yaptık. Yine de yapmaya devam ediyoruz. İlk gün söylediğimiz gibi 'Konyaspor yeniden Süper Lig'deki mücadelesine dönmeli'. Bunun için Konya şehrinin kenetlenmesi, Konyaspor'a omuz vermesi gerekiyor. Biz, zor ama böylesi önemli bir görevde yalnız kalmak istemiyoruz. Konyaspor'a destek sadece Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetimin görevi değil. Önümüzde çok önemli bir fırsat var. Bu da yapılan naklen yayın ihalesiyle kulüplerin kasasının gerçek anlamda dolması ve gelecek paralarla kulüplerin artık başkalarına muhtaç kalmadan kendi kendilerini idare edebilmeleri. Konyaspor'un bunu yakalayabilmesi, bir başka deyişle Süper Lig'e çıkabilmesi adına artık önümüzde çok kısa bir zaman dilimi kaldı. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu noktada artık Konya şehrinin her kesimiyle Konyaspor'a  maddi-manevi anlamda destek vermesi gerekiyor” dedi.
KONYASPOR ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR MARKA
Konyaspor’un şehir için önemli bir marka olduğuna dikkat çeken Cengiz Yönet, şehirde yaşayan herkesin, herkesimin takıma omuz vermesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Konyaspor'umuzun Süper Lig'e çıkması demek bir anlamda önünün açılması demek, Konya'nın daha fazla tanıtımının yapılması demek. Bunun için artık herkesin el ele vermesi gerekiyor. Ortada son iki maçta alınan istenmeyen sonuçlar nedeniyle bir karamsarlık var. Ama bu durum her takımın başına gelebilir. İlk iki haftada bizi buldu. Bundan sonraki haftalarda rakiplerimizin aynı durumlarla karşılaşmayacağının kimse garanti veremez. Burada önemli olan içerisinde bulunduğumuz dönemden en az hasarla çıkmak. Biz puan kaybetme kredimizin bir kısmını kullandık. Dardanelspor ile oynayacağımız maçı kazanarak Konyaspor'a yakışan çıkışı yeniden yapacağımıza inanıyoruz. Bir iki maçla şampiyonluk kaybedilmez. Bu maçlardan çıkartacağınız derslerle yarınlara daha sağlam ve inançlı hazırlanarak bu kayıpları telafi edebilirsiniz. Biz Yönetim Kurulu olarak bu noktada Teknik heyet ve oyuncularımıza güveniyoruz. Konyaspor'umuz, yakalayacağı çıkışla sezon sonunda şampiyonluk ve Süper Lig hedefine ulaşacaktır" şeklinde görüş belirtti.
ÇINAR: KONYA ÖZEL, AMA SAHİPSİZ BİR ŞEHİR
Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar ise ziyarette yaptığı konuşmada, Konyaspor'un şehir için önemli bir marka olduğunu, ancak şehirde yaşayan insanların, özellikle de kanaat önderleri ile şehri yönetenlerin bu markanın kıymetini bilmediklerinin altını çizdi. Çınar, Konyaspor'un bu sezon sonunda mutlaka süper lige çıkmasının, aksi bir durumda ise kulübün kapısına kilit vurulacağını söyledi. Spor gazetecileri ve spor yazarları olarak Konyaspor'u önemsediklerini vurgulayan TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim şehrimiz çok özel bir şehir, çok güzel bir şehir, ama bir o kadar da sahipsiz bir şehir. Ayrıca da içeriden ve dışarıdan saldırılarla karşı karşıya olan bir şehir. Ve yumuşak karnı çok büyük bir şehir. Şehrin takımının durumu da şehirden farklı değil. Bu şehirde yaşayanlar olarak Konya'nın ne değerlerinin farkındayız, ne güzelliğinin farkındayız. Özellikle Konyaspor'un ne durumda olduğu ya da yarın ne olacağı kimsenin umurunda bile değil. Bütün bunları niye söylüyorum; Konyaspor bu sezon sonunda süper lige yükselmediği takdirde bu kulübün kapısına kilit vurulacaktır. Dolayısıyla Konya ve Konyaspor için son fırsatı bu şehri yönetenler iyi anlamalılar. Bu takım lige çıktığı zaman kimseye muhtaç olmayacak. Dahası kimsenin sırtında kambur gibi durmayacaktır. "Konyaspor'u seviyoruz, Konyaspor'u önemsiyoruz" diyenler bu kulübe son kez bir omuz versinler. Konyaspor'un süper lige yükselmesi Konya'yı yönetenlerin ve kulübün kurtuluşu anlamına gelir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri