Tarihe yeni bir imza daha atıldı

Son dönemde kupa ve Avrupa arenasında büyük başarılara imza atan Atiker Konyaspor sahasında oynadığı Vitoria Guimaraes maçında rakibini 2-1 yenerek Avrupa’da ilk galibiyetini aldı. Bu başarı Konyaspor tarihindeki yerini de almış oldu

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 2.maçında Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda Portekiz temsilcisi  Vitoria Guimaraes'i ağırlayan Atiker Konyaspor rakibini 2-1 mağlup etti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Portekiz temsilcisi karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle Avrupa'daki ilk galibiyetini almış oldu.

İLK GALİBİYETİNİ ELDE ETTİ

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Atiker Konyaspor bu yıl tarihinde 2.kez UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı. Geçen sezon evinde ağırladığı Braga  ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk puanını almıştı. 2.kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde 2.maçta evinde Vitoria Guimaraes'i ağırlayan Anadolu Kartalı rakibini 2-1 mağlup ederek Avrupa'daki ilk galibiyetini aldı.

8.MAÇTA GALİBİYETE UZANDI

Evinde ağırladığı Vitoria Guimaraes'i 2-1 mağlup eden Atiker Konyaspor Avrupa'da çıktığı 8.maçta galibiyetle tanıştı. Daha önce çıktığı 7 maçta galibiyet yüzü göremeyen temsilcimiz çıktığı 7 maçta 6 kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil-beyazlıların Avrupa'da çıktığı 7 maçta aldığı sonuçlar şöyle: "Konyaspor 0-1 Shaktar, Gent 2-0 Konyaspor, Konyaspor 1-1 Braga, Braga 3-1 Konyaspor, Shaktar 4-0 Konyaspor, Konyaspor 0-1 Gent.Marsilya 1-0 Konyaspor."

MİLOSEVİC AVRUPA'DA 2.GOLÜNÜ ATTI

Atiker Konyaspor'un Boşnak futbolcusu Deni Milosevic Avrupa maçlarında yıldızlaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Atiker Konyaspor'un Avrupa'da ilk kez puanla tanıştığı Gent maçında takımının tek golünü atan Deni Milosevic Konyaspor'un Avrupa'daki ilk golünü atarak tarihe geçmişti. Perşembe günü oynanan Vitoria Guimareas maçında Konyaspor'un 2.golünü atan Deni Milosevic maçta gösterdiği yıldızlaştı.Kanadında iyi top bindiren Milosevic, Konyaspor'un gerçekleştirdiği atakların mimarı oldu. Genç futbolcu bu sezon 9 maça çıkarken 1 gol 2 asistlik performans gösterdi.

KONYASPOR 23 BASAMAK YÜKSELDİ

Evinde Vitoria Guimaraes’i 2-1 yenen ve grupta ikinci sıraya yükselen Atiker Konyaspor, güncellenen UEFA kulüpler sıralamasında 23 sıra birden yükseldi. Marsilya maçının ardından açıklanan listede 163.sırada yer alan Konyaspor, 23 basamak birden yükselerek 140. sıraya yükseldi. Listede Beşiktaş, 34. sırada yer alırken, Braga’ya mağlup olan Başakşehir ise kendine 147. sırada yer buldu.UEFA kulüpler sıralamasının zirvesinde Real Madrid yer alıyor. Real Madrid’i bir diğer İspanyol kulüpler Atletico Madrid ve Barcelona izliyor.

TÜRKİYE MAÇA KİLİTLENDİ

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde konuk ettiği ve 2-1 kazandığı Vitoria Guimaraes maçı milyonları ekrana kilitledi. TRT 1’den canlı olarak yayınlanan maçı milyonlarca futbolsever izledi. Rating ölçümlerine göre Atiker Konyaspor - Vitoria Guimaraes maçı Perşembe akşamının en çok izlenileni oldu. Mücadele AB grubunda 6,28 rating alarak toplamda 16.73’lük oran ile Türkiye’de Perşembe akşamının en çok takip edileni oldu.

TARAFTAR HASRET GİDERDİ

Atiker Konyaspor taraftarının hasreti Vitoria Guimaraes maçı ile sona erdi

Atiker Konyaspor taraftarı bu sezon ilk kez tribünde yer aldı. Süper Kupa finalinde yaşanan olaylar nedeniyle 5 maçlık cezaya çarptırılan yeşil-beyazlı ekipte taraftarlar, Vitoria Guimaraes maçıyla takımlarıyla hasret giderdi.

 Tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, maça gelen taraftarlar yaptıkları tezahürat ve şovlarla takımlarına büyük destek verdi.

MOKE’NİN YERİNE FİLİPOVİC

Ligin başından bu yana en çok eleştirilen isimler arasında yer alan Moke’yi yedeğe çeken teknik direktör Mustafa Akçay, Petar Filipovic’e ilk 11’de şans verdi. Milosevic’i sol kanada çeken Akçay, forvette ise Patrick Friday Eze’yi oynattı.

Süper Lig'de oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor maçının ilk yarısında sakatlanan ve çekilen MR sonucu sol üst baldırındaki adalesinde yırtık oluştuğu belirlenen Eren Albayrak, kadroda yer almadı. Beşiktaş maçında sakatlanan ve sol üst baldırında zorlanma bulunduğu bildirilen Ferhat Öztorun da ilk 11'e girmedi. Ligin birinci haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta sakatlanan ve sezonu kapatan Abdou Razcak Traore ve fıtık ameliyatı olan Boşnak genç oyuncu Amir Hadziahmetovic de yeşil-beyazlı ekibin kadrosunda olmayan sakat oyuncuları arasında yer aldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri