Tarhan: Siyaset Kararımı Ve Planlarımı Toplumun Beklentileri Belirleyecek

CHP'den geçen hafta istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin ya kendini kandırmaya devam edeceğini ya da yeni bir yol seçeceğini söyledi. Bundan sonraki siyaset kararını ve planlarını toplumun beklentilerinin belirleyeceğini...

CHP'den geçen hafta istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin ya kendini kandırmaya devam edeceğini ya da yeni bir yol seçeceğini söyledi. Bundan sonraki siyaset kararını ve planlarını toplumun beklentilerinin belirleyeceğini ifade eden Tarhan, "Her yenilgiye zafer diyen, her yenilgiyi bir şezlonga yükleyen tekrarlardan sıkılmıştım. Yeni bölüm yazalım istiyordum. Bir an için 'başka bir dünya mümkün' diyenlerin umutlanmasını istemiştim. Olmadı. Yine delege hesapları, kurultay kurnazlıkları. Bu kadar kurnazlık kurgulayabilenler halktan oy almaya gelince niye yeterli olmuyor, anlamıyorum." dedi.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yaşanılan süreçleri anlatan Tarhan, temsil mücadelesi için aklı harekete geçirmek, ısrarcı olmak zorunda olunduğunu vurguladı. Vekilliği koltuğunun altına aldığını dile getiren Tarhan, gönüllerdeki makam dışında hiçbir makamı da önemsemediğini kaydetti. Öksüz kalmış bir davayı yeniden inşa etmek, Cumhuriyet davası, demokrasi davası, kimsesizlerin davası için mücadele vermek istediğini belirten Tarhan, "Dizleri üzerinde yaşamaktansa ayakları üzerinde ölmek iyidir. Doğru bildiğini söyleyip ruhunu kurtarmak iyidir." ifadelerini kullandı.

İstifasına ilişkin bir soruya Tarhan, kararın kişisel kararı olduğunu, değerlendirmelerin arkadaşlarına ait olduğunu ifade etti. Yeni bir siyasal oluşum konusundaki soruya da Tarhan, "Ben yalnızım gördüğünüz gibi ama yalnız değilim. Önümüzdeki dönemdeki siyaset kararımı ve planlarımı toplumun beklentileri belirleyecektir." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine de Tarhan, "Benim açıklamadığım her şey gerçeğe aykırıdır." dedi. Tüm toplum kesimleriyle bu konuda değerlendirmelerinin olacağını belirten Tarhan, onların beklentilerini biriktirip değerlendireceğini kaydetti. İşçi Partisi veya başka bir partiye geçiş konusundaki soruya ise Tarhan, "Herhangi bir partiyle herhangi bir temasım söz konusu değil." sözlerini kaydetti.

Yeniden milletvekili olmak için gerçekleri söylemekten asla geri adım atmayacağını belirten Tarhan, Başbakan Davutoğlu'nun istifa metnine imza atacağını söylemesinin hatırlatılması üzerine "Okumadığı anlaşılıyor. Okusaydı herhalde o metnin altını imzalamazdı. Çünkü sorumlulukların hatırlatıldığı ve iktidara ağır eleştirileri içeren bir metindir. 12 yıldır AKP iktidarı her seçimde oyunu artırarak geliyor ve bunun nedeni herhalde partideki istifalar değildir diye düşünüyorum." diye konuştu.

CHP'yi sıkıntıya sokanın tabanına yabancılaşmış yönetim tercihleri olduğunu düşündüğünü ifade eden Tarhan, istifa zamanlamasının da kendi ve partisi açısından bir sakıncası olduğunu düşünmediğini söyledi. Kimseyle herhangi bir kişisel sorunu bulunmadığını vurgulayan Tarhan, ilke siyaseti yaptığına dikkat çekti. Herhangi bir beklenti ile istifa etmediğini belirten Tarhan, ancak hiçbir milletvekilinin istifasının bu kadar tartışıldığına da şahit olmadığını ve o açıdan ilginç geldiğini ifade etti. Tarhan, yanlış tercihler ve ülkeye zarar verme kapasitesi olan kararların yanında olmayı düşünmediğini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri