Taraftarlardan suç duyurusu

Torku Konyaspor taraftarı Adliye'de suç duyurusunda bulundu

Torku Konyaspor'un geçtiğimiz hafta sonunda kendi sahasında oynadığı Kasımpaşa mücadelesinin ardından Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin kuruluna sevk edilen ve ardından 'sözde ettiği küfürler nedeniyle' ceza verilen Konyaspor'da taraftarlar hakkını aramak için resmi müracaatını yaptı.Kasımpaşa maçını Kuzey Tribünde izleyen ve iç sahada oynanacak bir sonraki maç olan Beşiktaş karşılaşmasında cezalı duruma düşen taraftarlar haksız yere cezalandırıldıklarını belirtti.

Verilen bu haksız cezanın TFF temsilcisi Mahmut Kayhan'ın hazırladığı gerçek dışı rapor olduğu düşüncesiyle Kayhan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CEZA BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

Adliye önünde açıklama yapan Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü İlker Kırnaz’ın yaptığı açıklama şu şekilde: "09/05/2016 tarihinde oynanan Konyaspor-Kasımpaşa mücadelesinde edildiği iddia edilen ama edilmeyen küfürler neticesinde kulübümüz Konyaspor 100.000 TL para cezası, kuzey tribünümüz de Kasımpaşa maçına giren futbolseverlerin kartlarının bloke edilmesi cezasıyla karşı karşıya kalmıştır. 2014-2015 sezonunda açılışı yapılan ve her geçen gün Türkiye Spor Gündemine daha da damga vuran bir stadyum haline gelen Torku Arena ile birlikte şehrimizde oluşan olumlu sportif hava ve buna bağlı olarak gelişme gösteren bir futbol takımı ve futbol taraftarı oluşmaya başladı. Mevcut istikrarın korunmasına bağlı olarak da içinde bulunduğumuz sezon içinde UEFA Avrupa Ligine direk katılım hakkı elde etmiş bulunuyoruz. Hal böyleyken özellikle puan farkının kapanamayacak şekilde açıldığı son haftalarda taraftar ilişkilerimizin de çok kuvvetli olduğu Kasımpaşa Spor Kulübü ile oynanan mücadelede edilmeyen küfürler nedeniyle aldığımız küfür cezası bizleri derinden üzmüştür" dedi.

CEZA HAKSIZ

İlker Kırnaz, son oynanan Kasımpaşa maçında alınan cezanın haksız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "TFF’nin karşılaşmalara gönderdiği gözlemci, temsilci vs kişilerin de en azından görevlendirildiği karşılaşmanın takım, taraftar gibi ögeleri hakkında bilgi sahibi olarak karşılaşmalara gerektiğini düşünüyoruz. Eğer TFF temsilcisi Mahmut Kayhan bu karşılaşma öncesi her iki takımın taraftarı hakkında biraz bilgi sahibi olarak bu maça gelmiş olsaydı, edilen tezahüratların hangi tarz tezahüratlar olduğunu daha rahat kavrayabilir ve birbirlerine küfürü bırakın tek olumsuz kelime dahi sarfetmeyeceğini bilir, raporunu da ona göre düzenleyebilirdi. Nalçacılılar Taraftarlar Derneği olarak son 2 yılda birçok başarılı projeye imza attık ve sonraki senelerde de atmaya devam edeceğiz. Konya gibi her alanda öncü olması gereken bir kentin tüm sorumluluğunu üzerinde hisseden bizler, bu güzel şehrin adını her mecraya altın harflerle kazımaya devam edeceğiz. Konyaspor’lu bir nesil yetiştirmeyi ana hedef haline getirmiş olmamız da o minik bedenlerin ve ruhların enerjisini üzerimizde hissetmemizi sağlıyor. Tüm spor kamuoyundan tek ricamız büyük bir şevk ve enerjiyle yürüdüğümüz bu yolculukta bizleri yalnız bırakmamaları ve bahsetmiş olduğumuz şevkimizi kıracak hareketlerde bulunmamalarıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri