Taraf'tan çarpıcı iddia: Gül, Davutoğlu'nu sildi

Taraf Gazetesi bugün manşetten çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demirtaş'a taziye telefonu açtığı için kendisin eleştiren Davutoğlu'nu sildi.

Hemen her fırsatta Başbakan Davutoğlu'nu siyasete kendisinin kazandırdığını söyleyen Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara katliamı sonrası Demirtaş'a taziye telefonu açtığı için kendisini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sildi.

Taraf'ın AKP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, AKP içindeki iktidar kavgası gizliden gizliye hız kazandı. Davutoğlu, hem Saray'a hem de Gül'e yakınmış gibi hareket ettiği için Gül ve ekibi tarafından çizildi. Şu anda Gül ekibinin yeni Başbakan adayı, Ali Babacan oldu. Bu gelişme üzerine Davutoğlu da, koltuğu kaybetme telaşına düştü. Ve Saray'a yakın durarak, koltuğunu korumayı amaçlıyor.

ADVERTISEMENT

Davutoğlu'nun, Gül'e yönelik eleştirileri parti içinde, "Saray'a selam" olarak nitelendirildi.

DAVUTOĞLU, GÜL İÇİN NE DEMİŞTİ?

Daha önce de AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından partinin 14. kuruluş yıldönümü kutlamalarına çağrılmayan Abdullah Gül kırıldığını açıkça söylemişti. Davutoğlu ile Abdullah Gül arasında köprüleri atan son olay, Gül'ün Ankara katliamı sonrası Demirtaş'a taziye telefonu açması oldu.

Gül, Başbakan Davutoğlu'nun "canlı bombaların listesi var ama eylem yapmadan tutuklayamıyoruz, Ankara katliamı sonrası anket yaptırdık oylarımız artış trendinde" diyerek yaklaştığı 102 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı arayıp taziyelerini bildirmişti.

Demirtaş da Gül'den gelen bu telefon sonrası "Allah razı olsun" demişti.

Davutoğlu ise Gül'ün Demirtaş'a taziye telefonu açmasını eleştirmiş ve "Taziye evi kim, Türkiye Cumhuriyeti'dir, Başbakanlıktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerinde GÜL'ün çalışma ofisinden yapılan açıklamada sadece HDP'nin değil, CHP ve Barış mitingini organize eden sivil toplum kuruluşlarının da taziye için Gül tarafından arandığını açıklamıştı.

Gül, daha sonra AKP'yi üstü kapalı eleştirmiş ve "Bugün öyle ki ölülerimize başsağlığı dilediğimizde bunu bile garipsiyen bir ortam ortaya çıkıyor. Bu ortam içerisinde nasıl beraber yaşayacaksınız, nasıl uzun süre herkes birbiriyle beraber olacak" sözleri ile tepkisini ortaya koymuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri