Tanzim çadırları ile ülkemiz 1970’lere döndü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Binasında CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Belediye Başkan adayları ve partililerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Binasında CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Belediye Başkan adayları ve partililerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Umut Oran, Konya’ya dün geldiğini ve Seydişehir’de temaslarda bulunduğunu belirterek başladı. Seydişehir’de daha önce hiç örmediği bir hava olduğunu söyleyen Oran, “Gece yarısına kadar ilçe örgütümüzle, STK’larla toplantılar yaptık. Herkes adayımızın çalışmasını takdir ediyor. Seydişehir’de kışın ardından baharı yaşayacağız” dedi. Oran, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye genelinde her yeri geziyoruz. Maalesef iç karartıcı bir tablo var. AKP sanal gündemler ile algı operasyonları ile halkı gerçek gündeminden uzaklaştırmaya çalışıyor. Ülkemizin 7 bölgesine de gittim. Her yerde aynı manzara. AKP’nin 17 yıl sonra artık söyleyecek bir şeyi ve programı kalmamıştır. Artık insanlara umut veremiyorlar. Halk şunu diyor; Yöneticiler çıkıp müjde diye domates, biber, patlıcandan bahsediyorlar. Elalem marsa gidiyor, düşünen robotlar üretiyor, dijital çağdayız. Fakat Türkiye’de gündemdekilerin böyle şeyler olması utanç verici. Ekonomimiz dışa bağımlı. Böyle bir ekonomi olmaz. Konya örneğine bakalım, her türlü imkanımız var. Verimli topraklara sahibiz. Fakat tarım alanları yüzde 15-20 azaldı. un, yağ, şeker var, helva yapamıyorlar. Şimdi dışa bağımlı bir hale geldik. Çiftçi, köylü, destekleneceği erde Sudan’da arazi kiralıyorlar, orada üretim yapana destek veriyorlar. Bu ülkeye ihanettir.

ÜLKEMİZ 1970’LERE DÖNDÜ

CHP’nin HDP ile yan yana göstermeye çalışıldığını ifade eden Oran, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim Genel Başkanımıza suikast yapmaya çalıştılar. Andımız geri gelsin meselesinde AKP ve HDP hayır oyu verdi. MHP de bunlara sessiz kalarak destek verdi. Biz Oslo görüşmelerini, İmralı görüşmelerini, çadır mahkemeleri unutmadık. Bize bu noktada söyleyecek bir şeyiniz olamaz.” Suriye’den gelen sığınmacıların bu ülkenin beka sorunu olduğunu ifade eden Oran, “Şimdi GAP’a para aktarmıyorlar. Bu yüzden üretim yapılamıyor. Aktarılsa üretim 2-3 katına çıkacak. İthalat azalacak. Sözde yerli ve milli olanlar iktidar. Türkiye vatandaşlarına negatif ayrımcılık yapılıyor. Ülkemiz 1970’lere döndü. Tanzim çadırları ile domates biber satılıyor. Besicimiz de sıkıntılı. Para lazım, hayvanı kestirecek ama depolar ithal etlerle dolduğu için kestiremiyor.”

KAFEM İŞLETMEKLE MEŞKULLER

CHP İl Başkanı Barış Bektaş da konuşmasında taşrada siyaset yapmanın zorluğuna dikkat çekerek, “Hele hele bu faşist ve baskıcı düzende daha zor. AKP öyle bir noktaya getirdi ki 24 Haziran’da seçim bürolarımıza saldırıyorlar, boğazımıza basıyorlardı, şimdi ise Ereğli örneğinde olduğu gibi, AKP’liler ahlkın boğazını sıkıyor. Bunlar artık bir siyaset, program ortaya koyamıyorlar. Halkımızdan bir şans istiyoruz. Halk süt kavramını şehrimizde de icra edeceğiz. Nasıl? Süt üretiminin 5’te birinin karşılandığı Konya’da bunu yapacağız. Kopperatifleşme ile üreticiyi destekleyeceğiz, süt parasını alamayan üreticiye doğrudan ödeme yapılacak. alınan para fakir fukaranın çocuğuna aktarılacak. Tarım kenti Konya’da Kafem’leri işletmekle meşkuller. Oysaki Eskişehir’de yapıldığı gibi milyonlarca fide üretici ile buluşturuldu.

HÂLİD ŞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri