Tanzanya ile ticaret köprüsü

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) üyesi işadamları Türkiye-Tanzanya Ticaret ve Yatırım Forumuna katıldı.

AKTİSAD’ın bağlı olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen iş forumuna Konya’dan 10 işadamı katıldı. İstanbul’da yapılan iş görüşmelerine Tanzanya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki 60 kişilik ekibi 500 Türk müteşebbisiyle bir araya getirdi. Konya’yı temsilen foruma katılan AKTİSAD üyesi işadamı ve sanayiciler verimli iş görüşmeleri yaptı. Tanzanya Yatırım Forumu’na AKTİSAD üyelerinden Enkomak, Erhas-Asbir, Erkon Döküm, Estila Giyim, Güzel Çelik Eşya, Kuğulu Ticaret, MSD Gıda, Özenir Değirmen, Özsahra Turizm, Tekyatağanlı Tarım Makineleri ve Tursa Tarım firmaları katıldı.   
Ülkesine yatırım yapacak tüm yabancı işadamları için vergi indirimi başta olmak üzere birçok fırsat sunacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete, "Şirketleri yatırımlar dönmeden Kurumlar Vergisi'nden muaf tutuyoruz. Ayrıca kâr transferine de izin veriyoruz." dedi. Tanzanya Yatırım ve Ticaret Forumu’nu değerlendiren AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, Tanzanya'da Türk yatırımcıları için milyar dolarlık yatırım imkanı bulunduğuna dikkat çekerek, “İki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli seviyede olmadığını düşünüyoruz. Önümüzdeki beş yıl içinde ticari hacmi milyar dolarlar seviyesine çıkarmayı hedeflemeliyiz. Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacmi son olarak 66 milyon dolara ulaştı ancak bizim hedefimiz bu rakamı kısa sürede 500 milyon dolarlara çıkarmak olmalı. Tanzanyalı dostlarımız ile daha büyük işler yapmak için çalışacağız” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri