Tansiyon yükseliyor… Kuzey Kore iletişim ofisini havaya uçurdu

Kuzey Kore’nin Güney Kore sınırına yakın noktasında bulunan Kaesong kentinin sanayi bölgesinde patlama meydana geldiği duyuruldu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ordunun, Güney Kore'ye karşı "gerekli adımları atması ve planlaması" için görevlendirildiğini bildirerek Seul yönetimini askeri harekat ile tehdit etmişti.

Kuzey Kore'nin Güney Kore sınırına yakın noktasında bulunan Kaesong kentinin sanayi bölgesinde patlama meydana geldiği duyuruldu.

Kaynaklar, Kuzey Kore sınır kasabası Kaesong'daki ortak sanayi kompleksinden duman yükseldiğini ve bir patlama duyulduğunu belirtti.

,Gelen bilgiler göre Kuzey ve Güney ile ilişkili bir irtibat bürosunun havaya uçtuğu yönünde.

Patlamanın yerel saat 14: 50 civarında duyulduğu bildirildi; askeri yetkililer Kuzey Kore'nin kasabadaki Koreler arası irtibat ofisini havaya uçurduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU

Hafta sonunda Güney Kore sınırından Pyongyang yönetimine karşı propaganda amaçlı broşür ve balonların gönderilmesi iki ülke arasındaki tansiyonun yeniden yükselmesine neden olmuştu. Bir açıklama yapan Kim Yo-jong, askerlerin herhangi bir operasyona hazır olduğunu dile getirmişti.

KİM YO-JONG NE DEMİŞTİ?

Güney Kore’nin sınırdan gönderdiği propaganda dolu balonlara tepki gösteren Kim Yo-jong, “Bence Güney Koreli yetkililerle ipleri koparmanın zamanı geldi. Orduya talimat verdim ve harekete geçilecektir. Çöpler çöplüğe atılmalıdır” ifadesini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri