Tanrıkulu: Türkiye Kendi Toprakları Sayılan Konsolosluğunu Işid’e Hediye Etti

Şırnak’ın Silopi ilçesine yerleşen Ezidileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Türkiye maalesef kendi toprakları sayılan konsolosluğunu IŞİD’e hediye etti. Açık alanda teslim etti. Şimdi büyük bir anlaşma...

Şırnak’ın Silopi ilçesine yerleşen Ezidileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Türkiye maalesef kendi toprakları sayılan konsolosluğunu IŞİD’e hediye etti. Açık alanda teslim etti. Şimdi büyük bir anlaşma içerisinde. IŞİD nasıl olsa bize karışmaz. Ama en büyük darbeyi IŞİD’ten yedi hükümet ve şuanda enayi durumdadır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, Türkiye'ye sığınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan konutlarda kalan Ezidileri ziyaret etti.

Ezidileri ziyaret eden CHP heyetini Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir karşıladı. Konutlarda ve çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret eden heyet, burada Ezidilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Ayrıca Sezgin Tanrıkulu Ezidilerle Kürtçe konuşup onların sorunlarını Kürtçe olarak anlatılmasını istemesi Ezidileri sevindirdi. CHP İstanbul Beşiktaş Belediyesi tarafından heyetle getirilen yardım kamyonları da Ezidelere verildi. Ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Bizim belediyelerimiz zaten her yerde mültecilerin bulunduğu yerlere yardım yapıyorlar. Ama Ezidi halkına yardım yapmanın başka bir manevi anlamı var. Çünkü yüz yıllardır bu topraklarda 76 kez katliama maruz kalmıştır. Sayıları kılıçtan geçirile geçirile milyonlardan yüz milyonlara çıkmış ve bulundukları yerde dışlanmışlar. Hiç olmasa bu vahşet karşısında sığındıkları bu topraklarda insani bir yaşama kavuşsunlar. Amacımız budur. Bizim bütün belediyelerimizin katkıları devam edecektir.” diye konuştu.

Halen Musul’daki konsolos çalışanlarının IŞİD’in elinde olması ile ilgili sorulan soruya yönelik Tanrıkulu, “Biliyorsunuz yayın yasağı getirildi. Dolayısıyla bilgi akışı olmuyor. Ancak 10 Haziran’dan beri rehinlerdir. Türkiye maalesef kendi toprakları sayılan konsolosluğunu IŞİD’e hediye etti. Açık alanda teslim etti. Şimdi büyük bir anlaşma içerisinde. IŞİD nasıl olsa bize karışmaz. Ama en büyük darbeyi IŞİD’ten yedin hükümet ve şuanda enayi durumdadır. Siyaset anlamında çok da konuşmak mümkün değil. Hükümet bu topraklarda IŞİD’e sağladığı bu lojistik desteğin acı bedelini şimdi Musul’da Türkmenlere ve tüm Türk halkına ödetiyor. Aynı zamanda bu katliamların zeminini de verdiği desteklerle IŞİD bu seviyeye gelmiş. Verdiği silah destekle ve diğer destekle IŞİD bu topraklarda güçlendi ve insanları öldürüyor. Buradan da artık çok açık ve çarpıcı bir şekilde açığa çıkan bu desteklerinden artık son vermesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ezidilere devletin yardımı ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi: “Duyunca da şaşırdık gerçekten. Devletin bu büyük imkanlarının Silopi’ye 2 bin kişiye ulaşmaması ben çok yadırgacı, manalı, anlamlı buluyorum. Bu insanların eğer kimliği, inancı bu yardımların buraya yetişmesini engelleşmişse bu çok vahim bir durumdur. Bu konuda çağrı yapıyoruz. Silopi’ye sadece Silopi Belediyesi değil bizzat devletin bütün imkanları olması lazım. Bir kez daha sesleniyorum. Bir vahşetten kaçan insanlardan siz nasıl pasaport sorarsınız? IŞİD’çiler buradan geçerken siz pasaport mu sordunuz? Yani Kilis’te, Hatay’da, Antep’te pasaport mu sordunuz? Halen karargahları orası. Daha 3 gün önce basın toplantısı yapmış. Röportajı Reyhan’lıda almış ve bir komutan vermiş, pasaport mu sordunuz onlara. Vahşetten kaçan insanlardan pasaport mu, kimlik mi sorulur? Halepçe katliamında yine biz buradaydık. Kamyonlarla onlara yardım götürdük. Kim pasaport sordu o insanlara Halepçe katliamında. Şimdi Habur’dan geçenlere pasaport soruyorsunuz. Altını çizerek söylüyorum. Eğer Ezidilerin kimliklerinden dolayı bu bilinerek yapılıyorsa bunu şiddetle kınıyorum.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri