Tanrıkulu: Servislerin İşletim Hakkının Akp Yandaşı Şirkete Verileceği Doğru Mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servislerinin kaldırılması sonrası, merkezi bir ihale düzenlenerek Türkiye genelinde servislerin işletim hakkının AK Parti yandaşı bir şirkete verileceği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servislerinin kaldırılması sonrası, merkezi bir ihale düzenlenerek Türkiye genelinde servislerin işletim hakkının AK Parti yandaşı bir şirkete verileceği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. İddianın doğru olup olmadığını soran Tanrıkulu, “İddia doğruysa, Türkiye genelinde servislerin işletim hakkının verileceği AKP yandaşı firma hangisidir?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplandırması talebi ile Meclis’e bir soru önergesi sundu. Tanrıkulu, “Türkiye genelinde 6 Kasım 2014 tarihi itibarıyla okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servis taşıtlarının sayıları nedir? Okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servislerinin kaldırılması sonucu işsiz kalacak vatandaşlarımızın sayısı ne olacaktır?” diye sordu. 6 Kasım 2014 tarihinde yapılan açıklama ile okul, üniversite ve işyeri servisleri kaldırılacağı ifadeleri basına yansıdığını belirten Tanrıkulu’nun soru önergesi şu şekilde:

“Türkiye genelinde 6 Kasım 2014 tarihi itibarıyla okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servis taşıtlarının sayıları nedir?

Okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servislerinin kaldırılması sonucu işsiz kalacak vatandaşlarımızın sayısı ne olacaktır?

Servis taşımacılığı sektöründe çalışan vatandaşlarımız için hangi alternatif istihdam oluşturma çalışması yapılmıştır?

Taşıt kredisi borcu, vergi borcu, kredi kartı borcu ve diğer banka kredileri borçları bulunan servis sektöründe yatırım yapan ve çalışan vatandaşlarımızın durumları ne olacaktır?

Okul, üniversite ve işyerleri ile kurum servislerinin kaldırılması sonrası, merkezi bir ihale düzenlenerek Türkiye genelinde servislerin işletim hakkının AKP yandaşı bir şirkete verileceği iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, Türkiye genelinde servislerin işletim hakkının verileceği AKP yandaşı firma hangisidir?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri