Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na mazot yanıtı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, mazotun litresini 1,5 TL'ye indireceğini vaat eden Kılıçdaroğlu'na "Dürüst olmalıyız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi'ne katıldı.

Bakan Yıldız, kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında, "Burası bir siyaset alanı değil, teknik bir çalışma ama benim bir siyasi kimliğim var" diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazotun litresinin 1.5 TL'ye indirecekleri yönündeki vaatleriyle ilgili konuştu. Taner Yıldız, şunları söyledi;

1,21 LİRA DEDİĞİNİZ RAKAM TÜPRAŞ'IN RAFİNERİ FİYATIDIR

"Ben bir açıklama yaptım, 'biz vatandaşımıza, sanayicimize ve bütün abonelerimize dürüst davranmalıyız' diye. Mazotun, motorinin litresinin 1.5 TL'den satılacağı söylendi. Ben de bir soru sordum, dedim ki 'maliyeti 1.80 TL civarında olan bir mazotu, motorini nasıl 1.5 TL'den satacaksınız? Bu vatandaşımızı aldatmak anlamına gelmiyor mu?' dedim. Bir açıklama yaptı dün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Hayır maliyeti 1.21 TL'dir' dedi. 1.21 TL dediğiniz rakam TÜPRAŞ'ın rafineri fiyatıdır. Her halde siz Sivas'taki çiftçimize TÜPRAŞ'tan bidonlarla falan sevk etmeyi düşünmüyorsunuz. Bunun maliyeti 42 kuruştur, dağıtım ve bayi ağı, eder 1.80 TL. Benim söylediğim rakam.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri