Tamircilerin yüzü güldü

Kar yağışı ve don yüzünden çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana gelmesi, uzun zamandır işleri durma noktasına gelen oto tamirci esnafının imdadına yetişti
Yurt genelinde etkili olan kar yağışında vatandaşlar ve araç sürücüleri oldukça zor anlar yaşarması oto tamircileri ve kaportacıların yüzünü güldürdü. Elverişsiz yol şartlarının yanı sıra sürücülerin zincir kullanmaması nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle tamirciler ve servisler geç saatlere kadar çalışıyor. İşlerinin yaz aylarına oranla yüzde 20 arttığını belirten tamirciler kar yağışı ile istemeseler de sektöre bir canlılık geldiğini söyledi.
Konya Eski Sanayi bölgesinde otomobil tamirciliği yapan Reşat Öztürk, son haftalarda işlerinin yaz aylarına oranla daha fazla arttığını söyledi. Kış aylarında buzlanan yollar nedeniyle maddi hasarlı kazaların çok olduğunu söyleyen Öztürk, bunun sanayi esnafına yaradığını belirtti. Günde çeşitli tamir işlemleri için ortalama 20 aracın geldiğini belirten Reşat Öztürk, işlerinin yüzde 20 oranında arttığını belirtirken, “Sanayi esnafı, işlerinin yoğunluğundan dolayı gece geç saatlere kadar çalışıyor. Trafik kazaları genelde havanın en soğuk olduğu sabah saatlerinde yolların buz tutarak kayganlaşması sonucu oluşurken daha çok maddi hasarla sonuçlanan bu kazalar bizim gibi birçok sanayi esnafının işlerinin açılmasını sağladı. Sabahın erken saatlerinde işe başlayarak müşterilerine araçlarını bir an önce teslim etmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Meydana gelen kazaların genellikle küçük çaplı olduğunu anlatan Öztürk, “Ölümlü kazaların olmaması en çok sevindirici durum. Ancak kar yağışı ile birlikte maddi hasarlı kazalar kaçınılmaz oluyor. Bunun için de oto tamircilerinden kaportacı ve oto boyacısı esnafına kadar birçok kesim işlerinin yoğunlaşmasından memnun. Küçük bir kaporta tamiri ve boyanması 250 TL’den başlıyor. Aracın hasarına göre bu rakam bin TL’ye kadar ulaşıyor. Buda esnafın yüzünü güldürmeye ve ihtiyaçlarının giderilmesine vesile oluyor” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri