'Tam Günde Düzenlemeyi Yalnız Tıp Fakülteleri Ve Diş Hekimliği Olarak Yaptık'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam gün düzenlemesi ile ilgili son çalışmalarını bu hafta bitireceklerini belirterek, tasarının önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü genel kurula getireceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam gün düzenlemesi ile ilgili son çalışmalarını bu hafta bitireceklerini belirterek, tasarının önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü genel kurula getireceklerini açıkladı. Müezzinoğlu, “Son kararımız; hükümet olarak üniversitelerimizdeki dinamikler açısından önemli olan tıp ve dış hekimliği fakülteleri diyerek, diğerlerini kapsam dışında bırakarak, düzenlemeyi yalnız tıp fakülteleri ve diş hekimliği olarak yaptık. Bu düzenlemeyi önümüzdeki hafta genel kurula indireceğiz.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen Cibuti Sağlık Bakanı Kassım İssak Osman ile görüştü. İkili görüşmenin ardından iki ülke arasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanlığı merkez binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Müezzinoğlu, “Bizler iki kardeş devlet olarak her geçen yıl artmakta olan ilişkilerimizin dostluğumuzdan oluşan yakınlık temelinde gelişerek ilerlemesini önemsiyoruz. Günümüzde ülkelerimiz arasında 30 milyon doları aşan dış ticaret hacmi bu ilişkimizin en somut göstergesidir.” diye konuştu.

Ülkesinin son yıllarda hizmetlere erişim konusunda önemli aşamalar kat ettiğini anlatan Kassım İssak Osman ise “Ülkeniz ile imzaladığımız sağlık alanında anlaşma ile ülkenizden gelen 30 kişilik sağlık ekibi Cibuti’de sağlığın gelişmesi için önemli çalışmalar yürüttü. Bu tür çalışmaların daha da artmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları cevaplandı. Müezzinoğlu, tam gün ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Tam gün ile ilgili son çalışmamızı bu hafta bitiriyoruz. Önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü Genel Kurul'a indirmeyi düşünüyoruz. Olağanüstü bir aksilik olmazsa daha önce bir iki defa yasadığımız için tam günle ilgili son değerlendirmeleri içeren düşüncelerimizle ilave bazı değişikliklerle Genel Kurul'a gelecek. Genel Kurul'un takdiri nasıl olacak orada göreceğiz. Şu an kamuoyuna ilkesel olarak söyleyeceğimiz; 2010’da çıkardığımız tam gün kanunu YÖK’ün de talebi ile bütün fakültelerin bütün dallarını ilgilendiriyordu. Bunun içinde yalnız tıp ve diş hekimliği değil hukuk, mimarlık, mühendislikler yani tüm fakültelerdeki bütün öğretim üyelerini ilgilendiren ve tam gün içine alan bir düzenleme idi. Gerek Anayasa Mahkemesi'ndeki bazı iptaller, 2011’de kanun hükmünde kararname ile yaptığımız yeni düzenleme. Bu yeni düzenleme ile Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini yetkisizlik, yani bunu Kanun Hükmünde Kararname ile değil kanunla yapılması konusundaki bir kısım iptaller nedeniyle yeni bir düzenleme yaptık. Bu yeni düzenleme 15 gün içinde genel kurula gelme aşamasındayken özellikle hukuk fakülteleri, mimarlık ve mühendisliklerden gelen itiraz nedeniyle bunu tekrar değerlendirmeye aldı. Son kararımız hükümet olarak, AK Parti Grubu olarak son kararımız; buradaki düzenleme kamuoyunu ilgilendiren ve üniversitelerimizdeki dinamikler açısından önemli olan tıp ve dış hekimliği fakülteleri diyerek diğerlerini kapsam dışında bırakarak düzenlemeyi yalnız tıp fakülteleri ve diş hekimliği olarak yaptık. Bu düzenlemeyi önümüzdeki hafta Genel Kurul'a indireceğiz. Mesai sonrası karşılıklı kurumlar arası sözleşme yaparak öğretim üyelerimizin hem kendi kurumunda mesaiye devam etmesi yani mesai sonrası çalışması hem de bazı öğretim üyelerinin kriterlerini YÖK ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa belirleyeceği kriterlerle kurum dışında bir başka kurumda olmak kaydıyla sözleşmeli bir şekilde çalışabilecek ile ilgili düzenlemeyi olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Kanaatim o ki bu hafta sonu onu da olgunlaştırmış olacağız.”

GENEL SAĞLIK KAPSAMININ DARALTILMASI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Bir gazetecinin, “Genel sağlık sigortası kapsamının daraltılması ile ilgili çalışmalar hakkında neler söyleyecek siniz? Göz diş ve kulak için kullanılan cihazlardan belli bir ücret alınacağı söyleniyor. Bakanlığı’nızın böyle bir çalışması var mı?” sorusuna Müezzinoğlu şu cevabı verdi:

“Bu yönde bir çalışmamız yok. Bu tamamen Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı çalışma ve yetkisi alanında. Ama hiçbir zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığımız bu yetkisini bizimle birlikte bir çalışma yapmadan bir düzenleme yapmıyor. Son 15 gündür kamuoyuna yansıyan haberlerin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda farklı bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündeminde böyle bir konu söz konusu değil.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri