Taltiften Gözaltısına Alınan Polislerin Savcılık İfadeleri Alınıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘usulsüz taltif’ iddiası ile gözaltına alınan 14 polis, ifadelerinin alınması için sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Polislerin ifadesini Savcı Alper Türközmen ile Savcı Yücel Erkman’ın...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘usulsüz taltif’ iddiası ile gözaltına alınan 14 polis, ifadelerinin alınması için sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Polislerin ifadesini Savcı Alper Türközmen ile Savcı Yücel Erkman’ın birlikte aldığı öğrenildi. Savcı Türközmen’in odasının bulunduğu koridorun iki taraflı çevik kuvvet ekiplerinin kapattığı ve içeriye kimsenin alınmadığı gözlendi.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Usulsüz taltif' iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 17 polis hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün süren sorgularının ardından 14 emniyet mensubu ifadelerinin alınması için sabah erken saatlerde adliyeye getirildi.

    Polislerin ifadesini soruşturmayı yürüten Savcı Alper Türközmen ile Savcı Yücel Erkman’ın aldığı öğrenildi. Sorguların yapıldığı ve Türközmen’in odasının bulunduğu koridor ise tamamen kapatıldı. Koridora basın mensupları, polislerin avukatları ve diğer işlemler için adliyede bulunan vatandaşlar koridora alınmıyor. Koridora alınmayan avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında ise tartışma yaşandı.

    Polis memurlarına destek vermek için sabah saatlerinde adliyenin önüne ise çok sayıda vatandaş toplandı. Vatandaşlar ellerinde ‘polis ile mücadele, terör ile müzakere’, ‘taltif bahane karalama şahane’, pankartları ile gözaltına alınan polislere destek için beklemeye başladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri