Takside kısa mesafeye yüzde 66 zam geldi!

Konya'da taksi ücretlerine zam geldi. Mesafe tarifesi, kilometre başına 10 liradan, 15 TL'ye yükselerek, yüzde 50 oranında zamlandı. İndi bindi (kısa mesafe) ücreti ise 30 liradan, 50 TL'ye yükseltilerek, yüzde 66 oranında zamlandı

Bayram sonrası ardı ardına gelen zamlar, hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Özellikle akaryakıt grubuna gelen zamlar, her alana zam olarak yansıdı. Konya'da tramvay, otobüs, minibüs ücretleri zamlanırken, bir fiyat artışı da taksi tarifelerinde oldu. Vatandaş, şehirde artık taksiyi daha pahalıya kullanacak. Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası ise zamlı tarifeyi taksi duraklarına gönderdi. Zamlı tarife, 3 temmuz'dan itibaren hayata geçirildi.

EN SON 1 YIL ÖNCE ZAM YAPILMIŞTI

Konya'da taksi ücretlerine en son 2022 yılının temmuz ayında zam gelmişti. Taksi açılış ücreti 10 lira, kilometre ücreti 10 TL, saat ücreti bekleme 48 TL, kısa mesafe ücreti ise 30 liraya yükseltilmişti. Zamma gerekçe açıklamasında da şu ifadelere yer verilmişti: “Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve diğer girdi maliyet artışlarından dolayı taksici esnafımız ekonomik olarak zor durumda olduğundan, taksici esnafımızın ticari faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmeleri için taksimetre ücretlerinde zam yapılması ihtiyacı doğmuştur.”

KISA MESAFE TAKSİ ÜCRETİNE YÜZDE 66 ZAM!

Yeni zamlı tarifede Konya'da taksi açılış ücreti değişmeyerek, 10 TL'de sabit kaldı. Mesafe tarifesi kilometre başına 10 liradan, 15 liraya yükseldi. Birim mesafe ücreti (100 metre) 1 liradan, 1 buçuk liraya çıkarıldı. Yolculuk başına asgari ücret de 30 liradan, 50 liraya çıktı. Mesafe tarifesi, kilometre başına 10 liradan, 15 TL'ye yükselerek, yüzde 50 oranında zamlandı. İndi bindi (kısa mesafe) ücreti ise 30 liradan, 50 TL'ye yükseltilerek, yüzde 66 oranında zamlandı. Zamma gerekçe olarak ise akaryakıt fiyatlarındaki artış ve diğer girdiler gösterildi. Vatandaş ise hayat pahalılığından bıktığını, her şeye zam geldiğini söyledi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri