Taksiciler ÖTV muafiyeti istiyor

Uzun yıllaradır taksicilik yapan Nihat Horasan 3 yıl önce taksilere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinden ekonomik şartlardan dolayı yararlanamayan taksici esnaflarına yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti

Uzun yılardır taksicilik yaptığını belirten ve 3 yıl önce çıkarılan taksilere özel vergi muafiyetinden ekonomik şartlardan dolayı yaralanamadığını ve araç bedellerinin çok fazla yükseldiğini, taksici esnafı için yeniden ÖTV muafiyeti getirilmesini istedi. Horasan, “ ÖTV muafiyeti yayınlandığında birçok taksici esnaf arkadaşımız arabalarını yeniledi. Bu uygulama taksiciler iççin gerçekten güzel bir uygulama oldu. Ancak o süre içinde ekonomik şartları el vermeyen benim gibi birçok taksici esnafı arabalarını yenileyemedi. Şimdi ise araba fiyatları ortada daha önce yapıldığı gibi ÖTV muafiyeti yeniden yapılmalı” diye konuştu.

Taksiciler, ÖTV muafiyeti sağlandığı dönemde normal şartlarda bir vatandaşın 150 bin liradan fazla ÖTV ödeyerek aldığı araçları düşük fiyatlardan alıyordu. Eski araçlarla hizmet verilmemesi için atılan bu adım, bazı taksiciler tarafından fırsata çevrildi.

ÖTV MUAFİYETİ YENİLENLELİ

Taksicilere sağlanan bu kolaylıktan maddi durumu iyi olmayan taksicilerin yararlanmadığını belirten, Horasan, “ B u durumdan yararlanamayan ve arabasını değiştirmek isteyen taksiciler için yediden ÖTV indirimi istiyoruz. Bu konuda kendimizi yalnız hissediyoruz, sizin aracılığınızla yetkilileri seslenmek istiyorum bu konuda mağduriyet yaşayan araba yenileme fırsatı olmayan taksicilere yardımcı olun, Pandemi şartlarında işlerimiz çok daha azalmıştı çok zor iş yapmıştık. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu konu hakkında bu zamana kadar hiçbir Milletvekili, hiçbir Belediye Başkanı, hiçbir siyasi İl Başkanı bizimle bu konu hakkında görüşüp derdimizi dinlemedi. Bizim masraflarımız oldukça fazla arabalarımıza her sene vize yaptırıyoruz, sigorta masraflarımız yükseldi işin içinden çıkamıyoruz. Arabalarımızın durmaları iyi olmasına rağmen iki sene de bir yapılacak vizeyi her sene yaptırıyoruz. Bundan dolayı araçlarımızı değiştirmek istiyoruz. Benim gibi ekonomik durumu el vermediği için bu şartlarından yararlanamayan, arabaları eski olan ya 20 ya da 25 araba var bu kondu büyüklerimiz bizi darda bırakmamalı ve bize yardımcı olmaları gerekiyor bize sahip çıkan kimse yok. Biz Konya’nın her yerini biliyoruz taksiciler yürüyen gazetelerdir şehre gelen insanlar ilki bize sorar bu konu hakkında büyüklerimizden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri