Takscilerden 'İsrailli Şirket' Tepkisi

Türkiye Taksiciler Vakfı, Gazze’ye başlattığı operasyonlarda 2 binden fazla Filistinliyi öldüren İsrail'i boykot etmek amacıyla ilgi çekici bir imza kampanyası başlattı. Taksi Çağrı Merkezi projesinin İsrailli bir firmaya ihalesiz verildiğini...

Türkiye Taksiciler Vakfı, Gazze’ye başlattığı operasyonlarda 2 binden fazla Filistinliyi öldüren İsrail'i boykot etmek amacıyla ilgi çekici bir imza kampanyası başlattı. Taksi Çağrı Merkezi projesinin İsrailli bir firmaya ihalesiz verildiğini öne süren Türkiye Taksiciler Vâkıfı Başkanı Güneş Taş, sözleşmenin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

İstanbul'da ulaşım alanında İsrailli firmaların kritik alanlarda yer aldığını ilari süren Türkiye Taksiciler Vâkıfı Başkanı Taş, sadece İstanbul'da 17 binden fazla kayıtlı taksi ve 2 milyar dolardan büyük bir pazar bulunduğuna dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:

"Esnafımızın ve sektörün şartlarının iyileşmesi, teknolojik olarak yenilenmesi adına her çalışmaya desteğimizi veriyoruz. Ancak 40 bin esnafı dolaylı olarak 160-170 bin kişiyi ilgilendiren ve İSPARK tarafından uygulanan Taksi Çağrı Merkezi Projesi'nde ihalenin İsrailli bir firmaya verilmesine tepki gösteriyoruz. Yaşanan bunca zulmün arasında, oldu bittiye getirilerek yıllık 2 milyar dolarlık sektörün İsrail'e hizmet etmesini hazmedemiyoruz. Taksici esnafımızdan gelen yoğun eleştiriler neticesinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamıza toplumun her kesiminden destek alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da her fırsatta dile getirdiği İsrail’i boykot davetine biz de katılarak İstanbul taksicileri olarak İsrail’in bu soykırımına ortak olmak istemiyoruz. Toplanan imzaları randevu alarak bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza da sunacağız."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri