Takımlardan boykot hazırlığı

Birlik Platformu kurma aşamasında olan 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin başkanları, İddaa gelirlerinin düşürülmesi konusunun gündeme gelmesi üzerine harekete geçtiler.

Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşımaya hazırlanan kulüpler, problemin çözülmemesi halinde ise liglerden çekilme kararı alacak.

İddaa gelirlerinin düşürülmesi konusunun gündeme gelmesi üzerine 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin başkanları toplandı. Gelirlerin düşürülmesi halinde kulüplerin transfer giderlerini ve kulüp giderlerini ödeme konusunda sıkıntıya düşeceklerini belirten kulüpler, konunun Federasyon Başkanı kanalıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi ve sorunun bir an önce çözülmesini istediler.
Toplantıya başkanlık yapan 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Platformu Başkanı ve Zeytinburnuspor Kulübü Başkanı Ünal Tonbulel, yaptığı açıklamada, 2. ve 3. Lig kulüp başkanları olarak ortak çözüm arayışları için bir araya geldiklerini belirterek, “Bugün burada 70 kulüp başkanı bir araya geldik ve İddaa gelirlerinin düşürülmesi konusu tartışıldı. Eğer, İddaa gelirlerinin düşürülmesi kesinleşirse ligden çekilme kararı alacağız. Toplantıda bu karar kesin olarak çıktı. Federasyon Başkanı’nın başbakanımız ile yapacağı görüşmeden kesin bir sonuç çıkmaması halinde 2. Lig ve 3. Lig kulüpleri olarak kesin olarak ligden çekileceğimizi söyledik. Eğer kulüplerin İddaa gelirlerini düşürülmesi kesinleşirse birçok kulüp başkanı istifa eder” dedi.
Siirt Jetpaspor Başkanı Fadıl Akgündüz de yaptığı açıklamada, toplantıda kulüp başkanlarının bir çoğunun ligden çekilmeyi önerdiğini ifade ederek, “Ancak, ben ve benim gibi düşünen arkadaşların çoğu ligden çekilmenin kesin bir çözüm olmadığını ve futbolun yok olmayacağını söyledik. Varsa bir hata bunun çözme yoluna gidileceğini söyledik. Birlik platformundan böyle bir karar çıkmasında ben bu karara uymayacağım. Çünkü şehir takımlarımız, şehirleri temsil eder ve bunu konuyu şehirlerimize anlatamayız” dedi.
Kulüplerin maddi açıdan bir çok sıkıntısı olduğunu vurgulayan Siirt Jetpaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve eski milli futbolcu Alpay Özalan da, “İddaa gelirlerinin düşürülmesi sonucunda bir çok takım sıkıntılı duruma düşer. Birçok şehir takımı da transfer ve kulüp giderlerini karşılayamaz. Tabiki bu da futbolcu için kötü olur. Çünkü futbolcunun bakması gereken bir ailesi var” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri