Takım gibi durursak

Konyasporun bugünkü rakibi Galatasaray.Atatürk stadındaki maç saat 19.00da başlayacak ve Lig TVden naklen yayınlanacak. Maçı İzmirden Tolga Özkalfa yönetecek. Kartalın tek eksiği Serhat Akın.
Turkcell Süper Lig’de haftanın kapanış maçı bugün Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak. Dahası,  Konya Büyükşehir Belediye Atatürk stadında büyük maç. Başka bir deyişle, Kartal ile Aslan’ın kapışması.  Süper ligde, ikinci yarının başarılı takımları arasında yer alan Konyaspor ile UEFA kupasında tur atlayan,  Galatasaray bugün karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşma da İzmir bölgesinden Tolga Özkalfa düdük çalarken, zorlu mücadele Lig TV’den naklen yayınlanacak. Temsilcimiz Konyaspor’da parola, galibiyet olarak belirlendi. Lig’in ikinci yarısında, 2 galibiyet, biri beraberlik ve biri yenilgi alarak ikinci yarının ilk 5 haftasına göre başarılı takımlar arasında kendisine yer bulan, ancak düşme tehlikesini henüz tam olarak atlatamayan Konyaspor’da, Galatasaray maçının hazırlıkları 3 puan üzerine yapıldı. Cuma günü, Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik adamlarla birlikte yapılan analiz çalışmalarını izleyen futbolcular daha sonra aktif dinlenme yaparken, kaleciler Oğuzhan, Jefferson, Atilla ile birlikte Serhat Akın, Musa Büyük, Erhan Albayrak antrenörler Orhan Çıkırıkçı ve Adnan Karahan gözetiminde çalıştı. Ayman ve Recep Aydın ise düzkoşu yaptı.

KARTAL’DA İLK 11 BELLİ

Yeşil-beyazlı temsilcimiz, dün öğleyin ter atarak Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamlayarak Tatlıcak tesislerinde kampa girdi. Takımda, kırmızı kart cezalısı Serhat Akın ile sakatlıktan yeni çıkan ve idman eksiği bulunan Koray, Eren, Mustafa Er, Serhat Akyüz ve Almanya’da ameliyat olan Erdal bugünkü maçta forma giyemeyecekler. Konyaspor Teknik adamlarının, Antalya maçı 11’ini bozmak istemedikleri öğrenildi. Ancak, Musa veya Bülent’ten birinin büyük bir olasılıkla ilk 11’de yer alabileceği ileri sürüldü.. Ancak, bu konuda son sözü teknik adamlar söyleyecek. Kartal’da,yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleşti. Bugün, görev sırası futbolcularda ve taraftarlarda.. Yeşil-beyazlı yöneticiler, taraftarları maça davet ederek destek istediler. Öte yandan, Çarşamba günü Biletx gişelerinden satışa çıkartılan biletler bugün de stad gişelerinden temin edilebilecek. Taraftarlara karşılaşmayı  eski yeşil ve maraton tribünlerinden 20, kale arkalarından 5, kapalı tribünden 60, yeni yeşil tribünden ise 35 lira ödeyerek izleyebilecekler. Konuk takım tribün bilet ücretleri de 35 lira olarak belirlendi. Temsilcimiz, Galatasaray karşısına muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar. Jefferson- Milos, Ömer, Kratochvil, İsmail- Poljac (Musa), Zafer, Ayman, Cihan, Celalettin- Veysel.

KONYASPOR-GALATASARAY 22. RANDEVUDA

Konyaspor ile Galatasaray, bugün Turkcell Süper Ligi'nde oynanacak maçta 22. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 21 maçta Konyaspor 2 galibiyet alırken, Galatasaray'ın 16 galibiyeti bulunuyor. 3 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Konya'da oynanacak maçta Konyaspor ile Galatasaray, 22. kez karşı karşıya gelecek. 26 Kasım 1989 tarihinde İstanbul'da oynanan ve 4-0'lık skorla Galatasaray'ın kazandığı karşılaşmayla başlayan rekabette Galatasaray'ın açık ara üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 21 maçta Konyaspor'un 2 galibiyeti, Galatasaray'ın ise 16 galibiyeti bulunuyor. 3 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Konyaspor, bu maçlarda 14 gol atarken, Galatasaray rakibine 43 golle cevap verdi. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda en farklı skoru Galatasaray elde etti. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta Galatasaray, Konyaspor'u 6-0 mağlup ederek en farklı skoru elde etti.

AYMAN: KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, Galatasaray’ın durumunun kendilerini kesinlikle ilgilendirmediğini belirterek, “Biz takım olarak çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Rakibin kim olduğu önemli değil. Mücadelemizi vererek sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum” dedi. Galatasaray’ı UEFA Kupası’nda 4.tura yükseldiği için kutlayarak açıklamasına başlayan Ayman Abdelaziz, “Biz takım olarak Ankaragücü maçıyla başlayan 4 haftalık dönemde hem sonuç hem de mücadele anlamında iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışımızın karşılığını sadece Denizlispor maçında alamadık. Son Antalyaspor galibiyetinin verdiği moralle Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bizim için rakibin kim olduğu önemli değil. Her maçımıza olduğu gibi Galatasaray maçına da kazanmak için çıkacağız. Bu maçı galibiyetle tamamladığımız takdirde ligde önemli bir avantaj elde edeceğimizin ve ilerleyen haftalara daha moralli bakacağımızın bilincindeyiz. Pazar günü sahadan üç puanla ayrılarak bu düşüncelerimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri