Tahran'daki turizm fuarına katılan Türk ve İran firmaları iki ülke arasındaki turizmi geliştirmek istiyor

İran'da düzenlenen 17. Tahran Uluslararası Turizm ve El Sanatları Fuarı'na katılan Türk firmalar, İran ile Türkiye arasındaki turizmi daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeden firmaların katılımıyla Tahran'da dün başlayan fuar dört gün sürecek.

Fuara Türkiye, Özbekistan, Endonezya, Tayland, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden katılan turizm şirketleri, oteller ve tur firmaları bir yandan müşterileri ile iletişime geçerken diğer yandan da yeni işbirlikleri için şirketler arası görüşmelerde bulunuyor.

İranlıların Türkiye'ye yoğun ilgisi var

Türkiye'deki bir oteli temsilen fuara katılan Onur Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'da İstanbul otellerini daha iyi tanıtmak istediklerini ve fuar süresince İranlı partner şirketler ve acentelerle görüşüp ilişkilerini daha da ilerletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Çakıcı, İranlıların Türkiye'ye yoğun ilgisi bulunduğunu, en çok İstanbul'un tercih edildiğini, İstanbul'u Antalya ve Trabzon'un takip ettiğini söyledi.

İstanbul'dan fuara katılan Betül Besen, fuara kontakları ile işbirliğini artırmak ve ilişkilerini ilerletmek amacıyla katıldıklarını dile getirdi.

İran'da, Türk turizmini ve otellerini tanıtıyorlarVan ve Antalya'da turizm ile uğraşan Erkan Yılmaz da 20 yıldan beri İran pazarı ile ilgili ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Türk turizmini ve otellerini İran'da tanıttıklarını kaydeden Yılmaz, "Türkiye ile İran arasında tatil ve deniz turizmi turları düzenliyoruz. Turlarımız iki taraflı oluyor. İran'dan Türkiye'ye, Türkiye'den İran'a turlarımız oluyor." dedi.

Yılmaz, İran'ın hemen hemen bütün bölgelerinde faaliyet yürüttüklerini aynı zamanda İranlı turizm şirketleri ile işbirliği yaptıklarını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri