Tahliye Olan Polisler: Bize Hiçbir Somut Delil Gösterilemedi

Antalya’da polise yönelik algı operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan polisler Antalya L Tipi Cezaevi’nden çıktı. Polisler, eşleri, çocukları, yakınları ve kendilerine destek için cezaevi önüne gelenlerin “Yiğitler burada,...

Antalya’da polise yönelik algı operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan polisler Antalya L Tipi Cezaevi’nden çıktı. Polisler, eşleri, çocukları, yakınları ve kendilerine destek için cezaevi önüne gelenlerin “Yiğitler burada, hırsızlar nerede?” sloganıyla karşılandı.

Kendilerini bekleyenlerin “Yiğitler burada hırsızlar nerede?” sloganı altında dışarı çıkan polislerden Bülent E., “Özellikle vatan millet denildiğinde gözleri ıslanan, burunları sızlayan Türk evlatları olarak bunca yıl gece gündüz işimizi yaptık. Hiçbir hukuksuz iş ve işlemin içinde olmadık. Bize bu süreçte hiçbir somut delil gösterilmedi. Burada bir hafta misafir edildik. Sonucunda adalet yerini buldu. Mutluyuz. Bundan sonra da yeni görevler verilirse milletimiz için bihakkın yerine getirmeye hazırız. Allah var, gam yok.” dedi. Tutuklu kaldığı sürede babasının görevde olduğu söylenen 8 yaşındaki Fatih E. ise “Çok mutluyum. Adalet yerini aldı sonunda. Yüzlerce tanıdık, tanımadığımız kişi uzak yollardan geldi buraya. Herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Kendilerini karşılamaya gelen kalabalığı gören Gökhan T. ise “O ranzalar genişledi. Hep dualarınızla oldu bunlar. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Polisler dışarı çıktıktan sonra kameraların karşısına geçen avukat Osman Yengil, tutuklama kararının somut vakıa ve suç delili olmadan, varsayımla gerçekleştirildiğini, polislerin özgürlüklerinden alıkonulduğunu belirtti. Müvekkillerine yöneltilen suçlamalarla ilgili tüm ısrarlarına rağmen, somut delil gösterilemediğini kaydeden Yengil, “Gösterilen tek belge müvekkillerimizin kanun çerçevesinde, mahkeme kararıyla yapmış oldukları faaliyetlere ilişkin faaliyetleri. Ceza kanunda bir mahkeme kararından dolayı uygulanmış olması hukuka uygunluk sebebidir. Suç çıkmaz bundan. Bir devlet görevlisinin mahkeme kararını uygulamasından daha tabi bir görevi olmaz. Aksi takdirde suç oluşur. Mahkeme kararını uygulamaktan dolayı suçlanmaları, bunun baştan bir garabet olduğu ortadadır.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri