Tahliye Kararı Verilen 5 Polis Daha Cezaevinden Çıktı

Terör ve yolsuzluk operasyonlarını yapan polislere yönelik 22 Temmuz’da sahur vakti yapılan operasyon sonrası tutuklanan polislerden 5’i tahliye oldu. Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden çıkan polisleri yakınları karşıladı.İstanbul...

Terör ve yolsuzluk operasyonlarını yapan polislere yönelik 22 Temmuz’da sahur vakti yapılan operasyon sonrası tutuklanan polislerden 5’i tahliye oldu. Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden çıkan polisleri yakınları karşıladı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un yaptığı aylık tutukluluk incelemesi sonrası polis memurları Serkan Durmaz, Hacı Şerif Erikmen, Metin Güneş, Abdülkerim Anaçoğlu ve Ebubekir Gül serbest kaldı. Tahliye kararının ardından İstanbul’da yapılan operasyon sonrası tutuklu bulunan polis sayısı 42’ye indi.

Cezaevinden çıkan polisleri yakınları karşıladı. Açıklama yapan avukat Ömer Turanlı, tutuklu bulunan diğer 42 polisin de tahliye edilmesi gerektiğini savundu. Polislerin algı amaçlı tutuklandığını belirten Turanlı, asıl tutuklu yargılanması gerekenlerin bakan çocukları ve Reza Zarrab olduğunu söyledi. Müvekkillerinin tutuklanmalarının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen iddianamenin hazırlanmadığına dikkat çeken Turanlı, bunun müvekkillerin mağdur edilmesine yönelik olduğunu ileri sürdü.

Hukukun algıyı tamamen yendiğini ifade eden Turanlı, hukukun önünde algı, siyasi irade, hiçbir güç, hiçbir karar mercisi ve hiçbir organın duramayacağının altını çizdi. “Algı ölmüştür” diyen Turanlı, tutuklamaların hukuksuz olduğunu ve hukuksuz işlem yapanların da bir gün hukuk önünde hesap vereceğini söyledi. Ömer Turanlı, tutuklu bulunan polislerin deyim yerindeyse kevgire döndüğünü belirterek, emniyet müdürlüklerinin algı operasyonlarını bırakıp, yapması gereken operasyonları yapması gerektiğini söylediklerini aktardı.

Avukat Ahmet Arslan da, polislerin hukuki gerekçelerle tutuklanmadığını ifade ederek verilen tahliye kararlarıyla yanlıştan dönüldüğünü kaydetti. Arslan, adaletin gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini de sözlerine ekledi. Tahliye olan polislerden Serkan Durmaz, kendileri için dua edenlere teşekkür etti. Durmaz, Sulh Ceza Hakimliği’ndeki aylık tutukluluk değerlendirmelerinde de hukuksuzluklar gerçekleştiğini iddia etti. Durmaz, bazı hakimlerin ifade sırasında cep telefonlarıyla oynadığını, bazı hakimlerin ise ifadesini aldığı kişiyi dışarı çıkartarak kendi kafalarına göre ifade yazdırdığını, bazı hakimlerin ise reddi hakim talebini doğuracak beyanlarda bulunduğunu öne sürdü.

Serkan Durmaz’ın kardeşi de abisi ve diğer polislerle gurur duyduğunu, vatan ve millet sevgisini onlardan öğrendiğini dile getirdi. Tahliye olan polisler kendilerini karşılamaya gelen yakınlarıyla birlikte cezaevi önünden ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri