Tahir Akyürek: Konya Metro Projesi şehirdeki trafik sorununu çözecek 

Yaptıkları köprü ve açtıkları caddelerde trafikte krizin önüne geçtiklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Yeni tramvay hatları ve metro hattıyla Konya’daki trafik sorununda köklü çözümler olacak” dedi 

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Akyürek, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Akyürek, 2021 yılının ülke için değişik bir yıl olduğuna dikkat çekti. 
KOMBİLERİMİZDE ARTIK KARADENİZ DOĞAL GAZI KULLANILACAK 
Akyürek, “2021 yılı, üretimde ciddi bir artışla, ihracatta 100 yılın rekoru kırılarak bitiyor” dedi. “Biz; eser, yatırım ve hizmet siyasetiyle yürüyen bir kadroyuz” diyen Akyürek, “Son 100 yılın en büyük 10 yatırımının 7-8’i bizim dönemimizde yapıldı. Muhalif bazı belediyelerde çiğnenmiş sakızlardan heykeller yapılıyor ve açılışı yapılıyor. Bunlar, şehirlerimiz ve insanlarımız adına kayıptır” şeklinde konuştu. Akyürek, şunları söyledi: “Son aylarda cari açığımız azalıyor. Türkiye’miz çok şükür kendi gazını buldu. Bu gazı bulmamızla birlikte 200 yıllık cari açık problemimiz ortadan kalkacak. Kombilerimizde artık Karadeniz doğal gazı kullanılacak. Bugün, kendi İHA, SİHA’sını üreten nadir ülkelerden biriyiz. Kendi uydusunu üreten ve fırlatan ilk 10 ülkeden biri olduk.”
KONYA’DA 48 BİN 859 ÇİFTÇİ KURAKLIK DESTEĞİ GÖRDÜ 
2021 yılında kuraklık problemi ile karşı karşıya kalındığını aktaran Akyürek, son yağışların nefes olduğunu belirtti. Konya’nın, Türkiye’nin tarımsal üretiminin 5’te 1’ini karşıladığını ifade eden Akyürek, kuraklıktan etkilenen çiftçiye hükümetin önemli destekler verdiğini, Konya’da da bu kapsamda 48 bin 859 çiftçinin desteklerden yararlandığını dile getirdi. 
SON BİR İMZA AŞAMASINDA KALINDI 
Basın toplantısında Merhaba Gazetesi’nin “Metro projesinde son durum nedir?” sorusunu yanıtlayan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, şunları söyledi: “Konya metro projesi en büyük metro yatırımı olacak. Avrupa’daki en büyük yatırım bu. Kredi garantili bir yatırım. İhaleye çıkıldı. Kredi süreci zor ilerledi. Kredi kuruluşunun son bir imza aşamasında kaldığını biliyorum. Başladığında çok hızlı ilerleyecek.”
YAPTIĞIMIZ KÖPRÜLER AÇILAN CADDELER KRİZİN ÖNÜNE GEÇTİ
Merhaba Gazetesi’nin “Konya’da toplu ulaşım ve trafik nasıl çözülecek?” sorusunu da yanıtlayan Akyürek, “2003 yılındaki nüfusunun iki katı var bugün Konya’da. Konya merkezi çok hızlı büyüdü. Şehirdeki araç sayısı arttı. Bu bizim dikkatimizi çekiyor. Yaptığımız köprüler, yeni açılan caddeler krizin önüne geçmeye vesile oldu. Konya’da toplu ulaşım kültürünün artırılması gerekir.  Yeni tramvay hatları ve metro hattı ile trafik sorunları çözülecek. Biz göreve geldiğimizde 160-170 otobüsümüz vardı. Bugün 500 civarında taşıt çalışıyor. Yine o dönem 38 tramvay çalışıyordu, şimdi 72 tramvay çalışıyor. Yeni çalışmalar başlatılacak. Köklü çözümler üretilecek” dedi. “50 yıllık tramvaylarımızı yenilemek zorundaydık” diyen Akyürek, “Dünyadaki en avantajlı ihale seçilmişti bizim tramvay ihalemiz. Kredili olarak alındı. Büyükşehir Belediyemiz güçlüdür. Belli ödeme planı içinde ödemeler yapılıyor” şeklinde konuştu.
SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (32)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri