Taha Akgül dünya ikincisi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bugün sona eren Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı ile 120 kiloda Taha Akgül dünya ikincisi oldu.

84 kiloda İbrahim Bölükbaşı, finalde Rus Andrew Valiev karşısında iyi bir maç çıkartmasına rağmen rakibine 2-1 (3-1, 1-3, 3-2) yenilerek gümüş madalya aldı.

120 kiloda Taha Akgül de finalde Ukraynalı Muradyn Kuşkov ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk devresini 1-0 mağlup kapayan Türk güreşçi, ikinci devrede rakibine 1-0 üstünlük sağladı. Uzatma devresinde rakibine 1 puan veren Akgül, karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak dünya ikinciliğinde kaldı.
Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda takım sıralamasında Rusya 70 puanla birinci olurken Azerbaycan 50 puanla ikinci, Gürcistan 49 puanla üçüncü oldu. Türkiye ise şampiyonayı 48 puanla dördüncü sırada tamamladı.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen ve 75 ülkeden 300 güreşçinin mücadele ettiği şampiyonada Türkiye, üç gümüş ve bir bronz madalya kazandı.
Türkiye Gençler Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, şampiyonada üç final müsabakası yaptıklarını söyledi.
Altın madalya kazanamadıklarını için burukluk yaşadıklarını belirten Şanlı, ''Şampiyonada dört madalya kazandığımız için mutluyuz. Yaptığımız üç final müsabakasını da son saniyelerde kaybettik. Üç gümüş ve bir bronz madalya ile son yılların en başarılı Dünya Şampiyonası'nı geride bıraktık'' diye konuştu.
Hedeflerinde 2012 ve 2016 olimpiyatlarında yarışacak sporcuların seçilmesinin yer aldığını dile getiren Şanlı, ''Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonlarını çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri