Taha Akgül, Avrupayı yere serdi

Konya Karatay Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. sınıf öğrencisi olan Taha Akgül ailesini sevince boğdu
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda 120 kiloda altın madalya kazanan Konya Karatay Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. sınıf öğrencisi olan Taha Akgül ailesini sevince boğdu. Akgül, Avrupa şampiyonu oldu. İlk turda Sırbistan’dan Predrog Budic’i 2-0 (2-0/7-3) yenerek bir üst tura çıkan Akgül, ikinci turda Almanya’dan Niick Matuhin’i de 2-0 (1-0/1-0) yendi. Akgül’ün çeyrek finaldeki rakibi Rusya’dan Bahtiyar Ahmedov oldu. Ahmedov, bir önceki müsabakada sakatlandığı için mindere çıkamayınca Taha Akgül hükmen galip geldi. Taha Akgül, daha sonra grup finali için Beluras’tan İhar Dziatko ile karşılaştı. Müsabakanın ilk devresini 2-0 galip biten Akgül, ikinci devrede rakibini tuşlamayı başardı ve finalist oldu. Akgül, finalde Macaristan’dan Daniel Ligeti ile altın madalya mücadelesine çıktı. Oldukça çekişmeli geçen maçı 2-0 (3-0/3-2) kazanan Akgül, altın madalyaya ulaşarak, Avrupa şampiyonu oldu.
Altın madalyayı Türkiye’ye getiren Taha Akgül’ün babası Recep Akgül (46), oğlunun maçını televizyonda izlerken gözyaşlarını tutamadığını belirterek, “Biz güreşçi bir aileden geliyoruz. Babam da, ben de gençliğimizde güreşle ilgilendik. Taha’nın ağabeyi Yasin de (23) güreşiyor. Üç oğlumdan ortancası olan Taha, Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak bize büyük gurur yaşattı” dedi. Devlet Demir Yolları’nda işçi olarak çalışan baba Recep Akgül oğlunun daha önce İzmir Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu olduğunu, ancak Ankara BŞB’den çok daha iyi bir teklif alınca Başkent’e gittiğini söyledi. Konya Karatay Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. sınıf öğrencisi olan Taha Akgül, 2010 yılında da Budapeşte’deki Dünya Gençler Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Şampiyon sporcunun babası Recep Akgül’ün sevincine iş yerindeki arkadaşları da ortak oldu.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri