Taha Akgül: Ağrıyan Ayağımı Uyuşturarak Mindere Çıktım

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Taha Akgül mindere ağrıyan ayağını uyuşturarak çıktığını söyledi.125 kiloda çıktığı final müsabakasından altın madalya ile ayrılarak dünya...

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Taha Akgül mindere ağrıyan ayağını uyuşturarak çıktığını söyledi.

125 kiloda çıktığı final müsabakasından altın madalya ile ayrılarak dünya şampiyonu olan Akgül, müsabakaya yarı sakat çekilde çıktığını dile getirdi.

Şampiyon Akgül, dört beş aydır bu şampiyonaya hazırlandıklarını, başarısında emeği olan takım hocası ile antrenörler ve teknik ekipe teşekkür etti. Akgül, “Herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Serbest Stil Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp ise minderin adeta savaş alanı gibi olduğunu ifade etti. Azmin, inanmanın ve başarmanın neticesi olduğunu dile getiren Gençalp, öğrencisinin sakat şekilde mindere çıktığını belirtti.

Dünya şampiyonu Akgül ise sakatlık konusunda “Sağ ayaklarımın yan bağları koptu. Buna rağmen uyuşturarak çıktım. Allahıma binlerce şükür” diye konuştu.

Şampiyon Akgül’ü daha sonra Türkiye’nin Özbekistan Büyükelçisi Namık Güner Erpul ile diğer ilgililer tebrik etti.

Karşılaşma sonrasında birincilik kürsüsüne çıkan Akgül’e altın madalyası takdim edildi. Tören sonrasında çalınan İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türkiye bayrağı çekildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri