Tagid Guatemala Ortadoğu Büyükelçisi Lars Pira’yı Ağırladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin ticaretini geliştirmek, yeni sektörler ve pazarlara açılmalarını sağlamak amacı ile Latin Amerika ülkelerinden Guatemala’nın Ortadoğu Büyükelçisi...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin ticaretini geliştirmek, yeni sektörler ve pazarlara açılmalarını sağlamak amacı ile Latin Amerika ülkelerinden Guatemala’nın Ortadoğu Büyükelçisi Lars Pira’yı Çorlu’da konuk etti.

Üyelerini yeni pazarlara taşımak için her yıl dünyanın birçok ülkesine iş gezileri düzenleyen ve dünyanın her ülkesinden konuklar ağırlamaya devam eden TAGİD, bu kez Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta bulunan Guatemala Büyükelçisini ağırladı. Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) daveti üzerine bölgemize gelen Ortadoğu Büyükelçisi Lars Pira, TAGİD üyelerine Guatemala’nın ülke tanıtımı ve yatırım fırsatlarını tanıtmak için Çorlu’ya geldi. Kendisi için yapılan programda ilk olarak Zorlu Tekstil fabrikasını ziyaret eden Pira, burada kendisine eşlik eden firma yöneticilerine merak ettiği konularda sorular yöneltti. Zorlu Teks tekstil fabrikasına yapılan ziyarette gördükleri için, burada üretimi yapılan ürünlerin Latin Amerika ülkelerinde çok ciddi Pazar bulacağına değinerek, Guatemala ya yapılacak bir ziyarette anlatmak istediğim rahatlıkla görülebilir dedi. Daha sonra Özak Tekstil ziyaret edildi. Özak Tekstil Genel Müdürü Orhan Cılız tarafında ağırlanan Büyükelçi Pira, Burada da tekstil konusunda ki yenilikler ve sektörün günümüzdeki durumu hakkında bilgiler aldı. Büyükelçi Pira, Özak tekstilin modern ve teknolojik bir fabrika olduğunu belirterek burada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Genel Müdür Orhan Cılız, Büyükelçi Pira'nın ülkemize ve fabrikamıza yaptığı ziyaretten dolayı teşekkürlerini sunarak, iki ülke arasında ki ticaretin çok az olduğunu başta tekstil olmak üzere bir çok sektörde ihracat ve ithalat yapılabileceğini belirterek bu geliş ve gidişlere arttırılarak devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak Cem Matbaacılık ve Avrupa Yakası Gazetesini ziyaret eden Büyükelçi, Ülkelerinin büyük çoğunluğunu ormanların oluşturduğunu ve kâğıt sanayisinin gelişerek büyüyen bir hal aldığını belirtti. TAGİD yönetim kurulu üyesi Selahattin ER; Büyükelçi Beyi Çorlu’da ve fabrikamızda ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; Cem Matbaacılık olarak Asya ve Avrupa’da çeşitli ülkelere iş yaptıklarını, 7 ülke ile sınır komşusu olan orta Amerika ülkesi Guatemala ile ticari anlamda çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. Gün boyu birçok üye firmayı ziyareti eden Büyük Elçi Pira, Akşam Saatlerinde TAGİD üyeleri ile bir araya gelmek için dernek binasına geçti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri