Taciklerin Geçim Kaynağı Rusya

Tacikistan'dan her sene binlerce kişi çalışmak için yurt dışına gidiyor. Tacik göçmen işçilerinin çalışmak için uğradığı ülke Rusya.

Tacikistan'dan her sene binlerce kişi çalışmak için yurt dışına gidiyor. Tacik göçmen işçilerinin çalışmak için uğradığı ülke Rusya. Rusya, 8 milyon nüfuslu Tacikistan halkının büyük çoğunluğunun geçim kaynağı oldu.

Rusya Federal Göç Servisi tarafından yayınlanan verilere göre, 13 Kasım 2013 tarihi itibariyle Rusya'da 1 milyon 146 bin Tacik vatandaşı bulunuyor. 8 milyon nüfusu bulunan Tacikistan'ın 1 milyondan fazla vatandaşı Rusya'da çalışıyor. Rusya'da emek veren Tacik işçilerin 962 bininin erkek, 183 bininin ise kadın olduğu belirtildi. Son bir ayda erkek işçi sayısında 49 bin azalma yaşanırken, kadın sayısı bin işçi arttı.

Tacikistan'daki askeri üssünü koruyan Rusya, buna karşılık Tacik vatandaşlarına çalışma izni vermeye hazırlanıyor. Moskova yönetimi, Tacik vatandaşlarına 3 yıl süreyle çalışma imkanı sağlanacak. Tacik göçmen işçiler her yıl ülkesine yaklaşık 4 milyar dolara yakın para gönderiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri