Tacik Lider Rahman, 16 Kasım’da Yemin Edecek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın 16 Kasım tarihinden yemin ederek, resmen görevinin başına geçeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın 16 Kasım tarihinden yemin ederek, resmen görevinin başına geçeceği kaydedildi. Yemin törenine, yurt dışından üst düzey yetkililerin davet edilmeyeceği açıklandı.

Tacik basınında yer alan habere göre, Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçlarını seçim yapıldığı günden sonra en geç 10 gün içerisinde açıklayacak. 6 Kasım tarihinde yapılan seçimlerin resmi sonuçların açıklanacağı 16 Kasım günü, yemin törenin de yapılması planlaştırıldı.

Seçimlerden büyük zafer ile çıkan mevcut Devlet Başkanı Rahman, Somon Köşkü’nde yemin edecek. Rahman’a cumhurbaşkanı mazbatasını, Tacikistan Anayasa Mahkemesi Başkanı takdim edecek. Ardından, Rahman Tacikistan Meclisi’nde yemin edecek.

Daha sonra Devlet Başkanı Rahman’ın da katılımıyla başkent Duşanbe’deki Dusti meydanında 7 bin askerin katıldığı resmi askeri tören düzenlenecek.

61 yaşındaki Devlet Başkanı Rahman, 6 Kasım 2013 tarihindeki seçimlerde yüzde 83,6 oy alarak, dördüncü kez cumhurbaşkanı seçilmişti.

RAHMAN’A KUTLAMA MESAJLARI GELİYOR

Seçimlerden zafer ile çıkan Devlet Başkanı Rahman’a yurt dışından kutlama mesajları geliyor. Rusya, Çin, Belarus, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Afganistan devlet başkanları kutlama mesajı gönderen ilk liderler oldu.

Liderler kutlama mesajında, Rahman’a büyük sorumluluk arz eden görevinde bundan sonra da başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının Rahman’ın izlediği iç ve dış siyasetin Tacikistan halkı tarafından desteklendiğinin bir göstergesi olduğunu belirttiler.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri