Taçder’de Hijyen Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları verildi. Aşçı ve servis görevlisi olarak çalışanlara...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Aşçı ve servis görevlisi olarak çalışanlara çalıştığı işyerlerinde belgelerini teslim eden Taçder Genel Sekreteri İsmail Şen, hijyen konusunun insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirtti. Şen konuşmasında, "Üyelerimizden sosyal, kültürel ve mesleki eğitimler düzenlenmesi yönünde talepler geliyor. Halk Eğitim Merkezi ile bu kurslar hakkında protokol imzalamak istiyoruz. Açmayı düşündüğümüz bu kurslara katılanlara ise eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vermek istiyoruz. Bu kursların üyelerimize maddi ve manevi yönden katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre gıda üretim ve perakende işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ve doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi yerler ve komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları, eğitime katılarak belge almak zorunda. Bu belgeye sahip olmayanlar, çalışamayacak ve çalıştırılamayacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri