Taburcu Edilen İtalyan Yolcu Çiçeklerle Uğurlandı

Nijerya’dan Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile İstanbul’a gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan uyruklu kadın taburcu edildi. Kadın doktorları ve hemşireler tarafından çiçeklerle uğurlandı. Nijerya’dan İstanbul’a...

Nijerya’dan Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile İstanbul’a gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan uyruklu kadın taburcu edildi. Kadın doktorları ve hemşireler tarafından çiçeklerle uğurlandı.

Nijerya’dan İstanbul’a gelen ve Ebola şüphesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ne kaldırılan İtalyan kadın yolcu, bugün hastaneden taburcu edildi. Kadının Ebola virüsü taşımadığı, sıtma olduğu belirtildi. Tedavisi ile ilgilenen doktorlar ve hemşireler İtalyan yolcuyu çiçeklerle uğurladı.

Doktor Ömer Sarılar, “İshal ve kusma şikâyeti ile havaalanından geliyor, hastanemizde karantina altına alındı. Hamburg’daki yapılan testi de negatif geldi. Devam eden ishal ve ateşi de tedavi edildi. Biraz sıkıntı çektiler ama çok şükür tahlilleri negatif çıktı. Bakanlığın bilim kurulu ebola ile takip, teşhis, tedavi anlamında bir belge yayınladı. Her şey buna uygun olarak yapılıyor. Bakanlığın tüm kurumları çok iyi bir şekilde imtihan verdik. “ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri