Swazilan Kralı’ndan Türkiye’ye Teşekkür

Swazilan Kralı 3. Mswati, yapım aşamasından beri özel önem verdiği Siteki Hastanesi’nin Kardiyoloji ünitesini hibe eden Türkiye’ye teşekkür etti.

Swazilan Kralı 3. Mswati, yapım aşamasından beri özel önem verdiği Siteki Hastanesi’nin Kardiyoloji ünitesini hibe eden Türkiye’ye teşekkür etti. Ankara’nın Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener’i kabul eden 3. Miswati, "Türkiye’nin vaatlerine sadık bir ülke olduğunu gördük." dedi.

Kral trafından kabul edilen Esener, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Türkiye bildiginiz üzere Expo 2020'yi düzenlemek için aday oldu. Oylama Kasım ayı sonunda Paris'de gerçekleşecek. İzmir'in teması 'Herkes için Sağlık (health for all)'. Bu çerçevede ayrılan bütçeyi sağlık bağlantılı projelerde kullanıyoruz. Swaziland'da Siteki'de yapılan hastaneyi de bu çerçevede belirledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel temsilcisi Büyükelçi Birnur Fertekligil ile birlikte 3. Msweti’yi ziyaret ettiğimizde, Kral özellikle bu hastanenin kardiyoloji birimini donatmamızı istemişti. Biz de bu çercevede gerekli malzemeyi hibe ettik. Donanımı teslim ederken Kral çok teşekkür etti. Görüşmede Swaziland Fahri Konsolosumuz İsmail Ölmez’de hazır bulundu." dedi.

Önümüzdeki dönemde uzman doktorlarımızın gelip kardiyoloji alanında eğitim vermesini ve tarama yapmalarını amaçlayan bir proje daha hazırladıklarını söyleyen Esener, benzer projeleri Güney Afrika ve Lesotho için de yürüttüklerini belirtti.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri