Süvari’nin 2023 Hedefi Bin Mağaza

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, 2023 hedeflerinin bin mağazaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, 2023 hedeflerinin bin mağazaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin “İftar Buluşmaları”na konuk olan TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun ilk hedefleri olan 50 ve ikinci hedefleri olan 100 mağazayı tamamlayarak 116 mağaza sayısına ulaştıklarını kaydetti. Mağazalarında çalışanlarının bin civarında olduğunu anlatan Coşkun, “Üretimde çalışanları da hesap edersek 2 bin 500 çalışanımız oldu. Hedeflere ulaştıkça kendimize yeni hedefler koyuyoruz. 2007 yılı sonundaki hedefimiz Süvari’nin 300 mağazaya ulaşması. Bunların yarısını Türkiye’de, yarısını da yurt dışında açmayı düşünüyoruz. Şu anda 8 ülkede 28 tane Süvari mağazası var. Önümüzdeki sene 2 ülke daha dahil olacak. Yılı yurt dışında 40 mağaza olarak planlıyoruz. Önümüzdeki sene tahmin ediyorum 20 tane yurt dışı mağaza daha açacağız. Hem yurt içi hem de yurt dışında bu şekilde büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

Bir dünya markası olma hedeflerini 2023 yılına göre planladıklarını vurgulayan Coşkun “2023 yılı hedefimiz toplam bin mağazaya ulaşmak. Bunların 700 tanesini yurt dışında 300 tanesini de Türkiye’de olmak üzere böyle bir planlama yaptık. Bunun için bütün gücümüzle gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. Kuru bir hedef koymak olmaz. Bunun bilincinde olmak lazım. Bunun için şirket içindeki bütün programları uygulamaya çalışıyoruz. Hedefimizi gerçekleştirmek için bütün gücümüzle gayretimizle çalışacağız” ifadesini kullandı.

İşadamlarına kendilerine hedef koymaları yönünde tavsiyede bulunan Coşkun, “Hedefe giderken bahanelerimizin olmaması lazım. Gözümüzü hedeften ayırdığımızda gördüğümüz her şey bahane oluyor. Hedefe bakmamız lazım” dedi.

Dünya çok hızlı değişirken değişime ayak uydurulmasının önemine işaret eden Coşkun, “Ticaretin içinde olarak hepimiz görüyoruz. Bundan önce 20 yılda gördüğümüz değişiklikler 3 ayda, 5 ayda bazen 1 ayda gerçekleşiyor. Bu kadar hızlı bir değişim var. Bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Global olmalıyız. Artık üretimdeki tecrübe nedeniyle 75 milyon Türkiye’ye dar geliyor. Bu pazarda artık kazanmak zor gelecek. Bunun için global olmamız, dünyanın her tarafını dolaşmamız her tarafını bilmemiz gerekiyor. Eğer global değilsek yerelde de kalamayız.” şeklinde konuştu.

“İşadamları olarak kendimize yatırım yapmalıyız. İşlerimizin geliştiği oranda kendimizi geliştirmeliyiz” diyen Coşkun
şöyle devam etti: “Bazı insanlar işleri çok geliştiği halde kendilerini geliştirmezler. İşin altında belli bir süre sonra ezilmeye başlarlar. Zengin olmak için değil ulvi ve yüce bir gaye için çalışmalıyız. Tek hedefimiz zenginlikse bu bizi çok uzaklara götürmeyecektir. Eğer bu çalışmanın içinde başka insanlar için, toplum için bir şeyler yapmayı düşünmüyorsak bu çok kısır ve çok basit bir düşünce olarak çok fazla bir yere gitmez. Farz edelim ki gitti, orada da çok durmaz, o yapı dağılır. Büyük işletmelere baktığımız zaman bunların hepsinin bir sosyal sorumluluğu, kendine göre toplum için yaptığı bir şeyler vardır. Bunu ne kadar çok yaparsak kendi şirketimiz için şahsımız için iyi bir şey yapmış oluruz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri