Suudi Arabistan’dan Işid’e Karşı Mücadelede Bm’ye 100 Milyon Dolar Yardım

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Irak’ta faaliyetlerine hız vermesinin ardından, Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Ajansı'na 100 milyon dolar yardımda bulundu. Suudi Arabistan, IŞİD’in saldırıları dolayısıyla...

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Irak’ta faaliyetlerine hız vermesinin ardından, Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Ajansı'na 100 milyon dolar yardımda bulundu. Suudi Arabistan, IŞİD’in saldırıları dolayısıyla Irak’ta evlerinden olan binlerce insanın ihtiyaçlarının karşılanması için de Temmuz ayında, 500 milyon dolar yardımda bulunmuştu.

Suudi Arabistan, ayrıca Lübnan Suriye sınırında IŞİD’le çarpışan Lübnan Silahlı Kuvvetleri’ni desteklemek amacıyla, Lübnan’a 1 milyar dolarlık kredi verdi. Suudi Arabistan, Mısır’daki Sisi yönetiminin de en önemli maddi destekçisi konumunda.

Arabistan'ın söz konusu yardımları, son zamanlarda bölgede artan IŞİD ve benzeri Vahhabi terör örgütlerinin arkasında olduğu algısını kırmak için artırdığı belirtiliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri