Suudi Arabistan’da 9,2 Milyon Yabancı İşçi Çalışıyor

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da çalışan yabancı işçi sayısının 9,2 milyona ulaştığı bildirildi.

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da çalışan yabancı işçi sayısının 9,2 milyona ulaştığı bildirildi. Yeni yayınlanan rapora göre yabancı işçiler, özel ve kamu sektöründeki tüm çalışanların yüzde 42’sini oluşturuyor.

El Cezire Akademisi tarafından yapılan çalışmada, diğer ülkelerden gelen işçilerin yaklaşık yüzde 86’sının ayda 533 dolardan daha az maaş aldığı kaydedildi.

Arab News’in haberine göre, özel sektör son beş yılda 5 milyonun üzerinde kişiye iş imkanı sağladı ve özellikle 25-54 yaşlarındaki Suudi vatandaşları arasında görülen işsizlik oranında önemli ölçüde düşüş sağlandı.

Uzmanlar bunun yanı sıra ülkedeki kaçak işçi sayısını azaltmaya yönelik uygulanan af dönemi ile Suudi vatandaşlarına daha çok iş imkanı oluşacağını vurguladı. Program çerçevesinde şu ana kadar 200 binin üzerinde kaçak işçi Suudi Arabistan topraklarını terk etti. Ülkede halen statüsünü düzeltmeyen iki milyon yabancı işçi olduğu tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler’in başka bir raporuna göre yabancı işçi sayısında Suudi Arabistan dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Göçmen işçiler için en popüler destinasyonların başında 45,8 milyon ile Amerika Birleşik Devletleri, 11 milyon ile Rusya, 9,8 milyon ile Almanya geliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise 7,8 milyon yabancı işçi çalışıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri