Suudi Arabistan hacı sayısını azaltıyor

Harem-i Şerif'te yapılan genişletme çalışmaları kapsamında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı hacı sayısında kısıtlamaya gidileceğini duyurdu.

Harem-i Şerif'te yapılan genişletme çalışmaları kapsamında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı hacı sayısında kısıtlamaya gidileceğini duyurdu. Son günlerde uluslararası haber siteleri ve televizyon kanallarının Suudi Arabistan hükümetinin hacıların sayısını azalttığı yönündeki haberlere de işaret eden Kâdî , son hac sezonunun sona ermesinin ardından başlatılan çalışmaların önümüzdeki 2 yıl devam edeceğini ve bu azaltmanın yalnızca bu süre kapsadığını söyledi.

Hac Bakanlığı resmi sözcüsü Dr. Hâtem Kâdî Harem-i Şerif'te yapılan genişletme çalışmaları kapsamında hacı sayısında azaltmaya gidileceğini açıkladı. Uygulamanın kamu yararı için olduğunu söyleyen Hâtem Kâdî bu kısıtlamanın iki yılı aşmayacağını belirtti.

Bakanlık sözcüsü, yaptığı açıklamada hacılardan Harem-i Şerif'te yürütülen genişletme çalışmaları sebebiyle oluşan tıkanıklığı önlemek için hac sezonu başlamadan önce gelişlerini ertelemelerini istedi. Bakanlığın bu yıl hac için gelenlerin sayısını azaltarak sorunu çözdüğünü söyleyen Kâdî, yurt dışından gelen hacılar için %20 oranında ve yurt içinden gelen hacılar için de % 50 oranında bir azaltma olduğunu ifade etti.

Hâtem Kâdî , Krallık müftüsü Şeyh Abdülaziz eş-Şeyh'in kamu yararını göz önüne alarak hac ve umre için gelenlerin sayısının azaltılması gerektiği yönündeki sözlerini yineledi.
Turk Arab News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri